Приједор: Осумњичени за рањавање двије особе измиче полицији

Перо Шпадић
Приједор: Осумњичени за рањавање двије особе измиче полицији

Приједор - Горан Кесић (45) из Приједора, који је ножем избо Мирка Кнежевића (42) и Душана Мајкића (20), нанијевши им тешке повреде, ни јуче није био ухапшен.

У приједорској полицији су казали да се за њим интензивно трага, али да за сада нема поузданих информација гдје се он сакрива.

Кесић је Кнежевића и Мајкића избо у ноћи између петка и суботе у насељу Гашићи када су они покушали да заштите његову невјенчану супругу Весну, коју је напао.

Мјештани Гашића су испричали да је свему кумовала свађа између Кесића и његове невјенчане супруге, која је бежећи од њега спас потражила у дворишту куће своје пријатељице у Гашића насељу.

- У то вријеме у дворишту су се затекли мјештани Мирко Кнежевић и Душан Мајкић, који су стали у одбрану несрећне жене. То их је, међутим, умало коштало живота. Кесић је супругу наводно тукао и чупао за косу - рекао је један од мјештана Гашића не желећи да се представи.

Мирко Кнежевић је испричао да су послије доласка Весне у кућу успјели да отјерају Кесића, који је трчао за њом.

- Казали смо му да је остави и да оде. Он је отишао, али се послије краћег времена вратио са ножем у руци и насрнуо на нас - испричао је Кнежевић.

Додао је да је успио да савлада Кесића и обори га на под, али када је видио да је ножем повријеђен по стомаку, пустио га  је. Послије тога Кесић је побјегао у непознатом правцу. 

Кнежевић је задобио повреде у предјелу стомака, а Мајкић је убоден у ногу и руку. Превезени су у Општу болницу у Приједору, гдје је Кнежевић задржан на лијечењу.

Мјештани Гашића нерадо причају о овом случају. Кажу да су само чули вику и галаму у суботу нешто иза поноћи. Горана и Весну слабо познају јер у насељу живе као подстанари тек неких годину.

- Знамо да су у некаквој вези и да је Весна много млађа од њега. Шта се и како се све то догодило, нисмо видјели - рекла је једна мјештанка Гашића и додала да јој није јасно зашто Весна, када ју је Горан почео тући, није звала полицију већ је бјежала код пријатељице.

Према ријечима појединих мјештана Гашића, ово није први пут да Кесић туче своју готово 20 година млађу супругу.

- Они су рекли да је она и раније бјежала од њега и спас тражила код пријатељица.

Они сумњају да Кесић супругу малтретира јер је љубоморан.

У ЦЈБ Приједор су овај случај окарактерисали као покушај убиства, а о свему је обавијештено и Окружно тужилаштво Бањалука, канцеларија у Приједору.

Повреде

Мирко Кнежевић је задобио рану у предјелу стомака дубоку осам центиметара.

Према ријечима специјалисте опште хирургије у приједорској Општој болници др Маринка Ловре, Кнежевићево здравствено стање је стабилно и ван је животне опасности.

Душан Мајкић је у нападу задобио двије мање повреде по лијевом кољену и лакту, гдје га је ножем закачио Кесић. У болници у Приједору су рекли да је Мајкић послије указане љекарске помоћи пуштен кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана