Приједлог за притвор због кријумчарења 200 килограма дроге

Срна
Приједлог за притвор због кријумчарења 200 килограма дроге

Сарајево - Тужилаштво БиХ упутиће приједлог за одређивање притвора четворици држављана Црне Горе осумњиченим за кријумчарење око 200 килограма сканка, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да је заплијењена количина дроге једна од највећих пљенидби реализованих у БиХ, а њена вриједност на нарко-тржишту достиже више од милион КМ.

“Након спроведене акције у координацији Тужилаштва и Граничне полиције БиХ, у којој су у граничном подручју Билеће ухапшена четворица осумњичених, те у путничком моторном возилу пронађено и заплијењено око 200 килограма дроге марихуана-сканк, осумњичени су предати Тужилаштву БиХ, гдје их је испитао поступајући тужилац”, наводи се у саопштењу. Поступајући тужилац ће у законском року Суду БиХ упутити приједлог за одређивање притвора за ову четворицу осумњичених, јер је ријеч о држављанима Црне Горе који би одласком из БиХ постали недоступни правосуђу.

У саопштењу пише да су Тужилаштво и Гранична полиција БиХ остварили добру и континуирану сарадњу у процесу откривања починилаца кривичног и прикупљања доказа у том предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана