Prijavljen zbog paljenja vozila sina Riste Jugovića

N. T.
Prijavljen zbog paljenja vozila sina Riste Jugovića

Pale - Srđan Sokolović (22) iz Pala prijavljen je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je zapalio “mercedes CLS 350” Mire Jugovića, sina ubijenog Riste Jugovića.

Prema izvještaju, Sokolović je osumnjičen da je automobil zapalio 24. novembra 2017. oko 3.50 časova i ono je u potpunosti izgorjelo. U požaru nije bilo povrijeđenih, a vještaci protivpožarne struke utvrdili su da je vatra podmetnuta. Nezvanično, auto je posuto najvjerovatnije benzinom i zapaljeno. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštili su da Sokolovića terete za izazivanje opšte opasnosti.

- Protiv osumnjičenog S. S. je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu - rekli su u policiji ne navodeći detalje. Izvor blizak istrazi je kazao da će tokom istrage o ovom slučaju utvrditi da li je paljevina vozila naručena ili je motiv lični obračun.

Sokolović je, kako saznajemo, ranije privođen u policiju zbog sumnje da se može povezati s nekim krivičnim djelima, ali nije procesuiran i optuživan. Otac vlasnika zapaljenog auta Risto Jugović ubijen je 10. marta 2002. godine ispred porodične kuće na Palama sa više hitaca iz vatrenog oružja. Risto je prije rata radio u preduzećima “Famos” Pale, “Crvena zastava” Kragujevac i Narodnoj banci BiH. Funkciju generalnog direktora SOD “Jahorina” obavljao je od 1992. godine. Tri dana prije smrti Jugović je u Banjaluci održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio da će biti ubijen. Porodica Jugović ranije je izjavljivala da sumnja da je ubistvo organizovano i povezano sa “nelegalnom i sumnjivom privatizacijom osiguravajućeg društva 'Jahorina'“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana