Prijavila da ju je silovao poznanik

N. T.
Prijavila da ju je silovao poznanik

Derventa - Žena iz Dervente, čiji identitet policija nije saopštila, prijavila je da ju je silovao poznanik na području ovog grada, rekli su u Centru javne bezbjednosti Doboj.

U policiji su kazali da je prema prijavi žena silovana prije 30 dana. Istakli su da zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtve ne mogu da govore o detaljima niti o identitetu silovane žene, kao ni identitetu prijavljenog.

- O svemu je obaviješteno dobojsko Okružno tužilaštvo, koje vodi istragu. Tužilac je naredio da se saslušaju svjedoci, kao i osumnjičeni i žena koja je prijavila silovanje - kazali su CJB Doboj.

Dežurni tužilac dobojskog tužilaštva je potvrdio da im je o vaj slučaj prijavljen i istakao da u ovakvim slučajevima informacije za javnost nisu dostupne. Nezvanično se saznaje da je osumnjičeni za silovanje rođen 1959, a navodna žrtva 1952. godine.

Ovo nije prvi slučaj napastvovanja na području dobojskog Centra javne bezbjednosti u ovoj godini. Policija je u aprilu uhapsila M.I. (40) s područja Šamca zbog sumnje da je silovao staricu od 69 godina. On je osumnjičen da je 21. aprila iskoristio nepažnju žrtve dok je ulazila na sprat kuće u kojoj živi sama. Napasnik je neopažno prišao starici sa leđa, ugurao je u kuću i zatim silovao. Osumnjičeni i žrtva se poznaju, a žive u dva sela u blizini Šamca.

Prije tog na području Doboja, u Pelagićevu, u decembru prošle godine uhapšen je Damir H. (27) iz Gradačca zbog sumnje da je u noći između 18. i 19. decembra silovao poznanicu P.Z. (18) iz Modriče na području Pelagićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana