Pri slijetanju auta poginula dva muškarca

Nebojša Tomašević
Pri slijetanju auta poginula dva muškarca

Mostar, Stolac - Amil Gaštan (28) iz Mostara i Senad Ratkušić (53) iz Stoca poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se desile tokom vikenda na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nesreća u kojoj je život izgubio Gaštan desila se juče u 3.35 časova. Do nesreće je došlo kada je BMW, u kojem je Gaštan bio, sletio sa puta u mjestu Gnojnica kod Mostara. Vozilom je upravljao Sulejman Golić koji je teže povrijeđen. S njima u vozilu bio je i Amil Berberović koji je zadobio lakše povrede.

Kako nezvanično saznajemo, istraga je pokazala da na BMW-u nema tragova kontakta sa drugim vozilom pa se sumnja da je uzrok slijetanja prevelika brzina.

- Nakon što je sletio sa kolovoza, automobil je udario u ogradu vinograda pored puta, a zatim se prevrnuo na krov. Vozilo je potpuno uništeno i vatrogasci su morali da sijeku lim da bi izvukli povrijeđene - ispričao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je nesrećni Gaštan preminuo na licu mjesta, dok su Golić i Berberović odmah nakon izvlačenja iz vozila prevezeni vozilom Hitne pomoći u bolnicu.

- Tačan uzrok i okolnosti pod kojima se dogodila ova teška nesreća biće utvrđeni tek nakon vještačenja tragova - rekli su u policiji.

Ratkušić je poginuo dan ranije oko 18 časova u mjestu Poprati kod Stoca.

U MUP-u HNK su rekli da je do ove nesreće došlo kada je Ratkušić vozeći "pasat" izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta.

On je zadobio teške povrede i bio je živ kada je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu "Dr Safet Mujić" u Mostaru. I pored napora ljekara da mu spasu život, on je preminuo oko dva sata kasnije.

- Uzrok ove nesreće nije utvrđen i biće poznat nakon istrage i vještačenja tragova. Više detalja za sada ne možemo da saopštimo - rekli su u policiji.

Krv

Prema nezvaničnim informacijama, policija je zatražila da od Sulejmana Golića, koji je vozio BMW, bude uzeta krv kako bi bila poslata na ispitivanje.

- Neophodno je utvrditi da li je on u vrijeme nesreće vozio pijan - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana