При слијетању аута погинула два мушкарца

Небојша Томашевић
При слијетању аута погинула два мушкарца

Мостар, Столац - Амил Гаштан (28) из Мостара и Сенад Раткушић (53) из Стоца погинули су у одвојеним саобраћајним несрећама које су се десиле током викенда на подручју Херцеговачко-неретванског кантона.

Несрећа у којој је живот изгубио Гаштан десила се јуче у 3.35 часова. До несреће је дошло када је BMW, у којем је Гаштан био, слетио са пута у мјесту Гнојница код Мостара. Возилом је управљао Сулејман Голић који је теже повријеђен. С њима у возилу био је и Амил Берберовић који је задобио лакше повреде.

Како незванично сазнајемо, истрага је показала да на BMW-у нема трагова контакта са другим возилом па се сумња да је узрок слијетања превелика брзина.

- Након што је слетио са коловоза, аутомобил је ударио у ограду винограда поред пута, а затим се преврнуо на кров. Возило је потпуно уништено и ватрогасци су морали да сијеку лим да би извукли повријеђене - испричао је извор близак истрази.

Он је додао да је несрећни Гаштан преминуо на лицу мјеста, док су Голић и Берберовић одмах након извлачења из возила превезени возилом Хитне помоћи у болницу.

- Тачан узрок и околности под којима се догодила ова тешка несрећа биће утврђени тек након вјештачења трагова - рекли су у полицији.

Раткушић је погинуо дан раније око 18 часова у мјесту Попрати код Стоца.

У МУП-у ХНК су рекли да је до ове несреће дошло када је Раткушић возећи "пасат" изгубио контролу над возилом и слетио с пута.

Он је задобио тешке повреде и био је жив када је возилом Хитне помоћи превезен у болницу "Др Сафет Мујић" у Мостару. И поред напора љекара да му спасу живот, он је преминуо око два сата касније.

- Узрок ове несреће није утврђен и биће познат након истраге и вјештачења трагова. Више детаља за сада не можемо да саопштимо - рекли су у полицији.

Крв

Према незваничним информацијама, полиција је затражила да од Сулејмана Голића, који је возио BMW, буде узета крв како би била послата на испитивање.

- Неопходно је утврдити да ли је он у вријеме несреће возио пијан - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана