Преваранти из Горажда таблетама омамили старице, па их опљачкали

Невена Бунић
Преваранти из Горажда таблетама омамили старице, па их опљачкали

Вишеград - Ермина Богданић (39) и Елдин Херак (35) из Горажда ухапшени су због сумње да су таблетама омамили двије болесне старице у њиховим кућама у Горњој Црнчи у Вишеграду, а потом их и опљачкали, сазнаје “Глас Српске”.

Преварене старице полицији су испричале да их је у недјељу посјетио овај пар, тврдећи да су се раније најавили путем телефона. Према незваничним информацијама, Богданићева је водила главну ријеч. Она је у оба “похода” старице обманула на исти начин, рекавши им да су дошли у оквиру такозване “народне посјете”.

- Старице су јој рекле да се не сјећају телефонског разговора, али су их преваранти ипак убиједили да су се договорили о посјети. Почели су необавезан разговор, а потом им понудили таблете, јер су се старице жалиле да су болесне. Пар им је рекао да су таблете врхунског квалитета, да су произведене у Њемачкој и да помажу у лијечењу разних обољења. Наивне жене су попиле таблете, мислећи да ће им бити боље. Недуго послије тога осјетиле су мучнину, а потом и поспаност, након чега су заспале - рекао је извор близак истрази.

Према ријечима овог извора, Ермина и Елдин су након тога кренули у преметачину и украли новац, телефон и друге вриједне ствари. Обје пљачке извели су на исти начин.

- Од једне од преварених украли су чак и апарат за мјерење шећера и храну. Вриједност украденог новца и ствари од обје старице процјењује се на око 1.500 КМ - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Преваранти су послије узимања плијена побјегли, а старице су након буђења схватиле да су опљачкане. Алармирале су полицију, која је пронашла и ухапсила осумњичене у стану у Вишеграду.

- Е. Б. и Е. Х. теретимо за крађе. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, којем ћемо поднијети извјештај против осумњичених - навели су у Полицијској управи Фоча.

Према незваничним информацијама, ухапшени пар је на сличан начин раније варао и становнике Горажда.

Претрес стана

На основу наредбе Основног суда у Вишеграду полиција је претресла стан који користи Е. Б., гдје су пронашли предмете који потичу из кривичног дјела.

Незванично сазнајемо да су истражиоци пронашли таблете којима је пар омамио старице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана