Претукли старицу из Јање и отели новац и злато

Небојша Томашевић
Претукли старицу из Јање и отели новац и злато

Бијељина - Старица И. З. (81) из Јање код Бијељине претучена је и опљачкана у својој кући у том насељу, а разбојници су јој отели 500 марака и златни накит.

Полиција је због сумње да су учествовали у разбојништву ухапсила Елдина Ахметовића-Спречака (21), Семира Голотића (21) и Асмира Билалића (20) из Јање.

Разбојништво је почињено у суботу око 7.40 часова, а нападачи су старици нанијели лакше повреде. Полиција је одмах започела потрагу и тројицу осумњичених ухапсила у 18.20 часова.

Извор близак истрази је рекао да су разбојници искористили чињеницу да је старица била сама и незакључана и неопажено ушли у њену кућу.

- Вјероватно су пратили старицу и знали су да је сама и да се често не закључава. То су искористили, мирно отворили врата и ушли унутра. Старицу су напали чим их је примијетила и затражили да им преда новац - казао је исти извор.

Додао је да им је старица из страха дала новчаник у којем је било око 500 КМ, а они су затим испреметали кућу и пронашли накит.

- Пронашли су златно прстење и ланчиће, а сумња се да су је натјерали и да скине златни накит који је имала на себи. Након тога су побјегли. Иза себе су оставили бројне трагове који су полицију брзо довели до њих - испричао је извор "Гласа Српске".

У бијељинском Центру јавне безбједности потврдили су да је опљачкана старица у Јањи и да су извршиоци ухапшени исти дан.

- Полиција је истрагом и на основу информација до које је дошла на терену ухапсила Е. А. С, С. Г. и А. Б. из Јање због разбојништва над старицом. Сви докази указују да су они починили ово кривично дјело - рекли су у ЦЈБ Бијељина не откривајући идентитет ухапшених.

Истакли су да су осумњичени након испитивања предати у надлежност Окружном тужилаштву у Бијељини. До закључења овог броја "Гласа Српске" осумњичени нису били саслушани у тужилаштву, па није било познато да ли су притворени или ће се бранити са слободе.

Мјештани

Мјештани Јање испричали су да њихова опљачкана комшиница дуже вријеме живи сама јер су јој се дјеца одселила у САД и Србију.

- Чула сам да су је нека дјеца из Јање истукла и опљачкала. Она је дуго сама, па мора да су то разбојници знали па су је и напали. Чула сам да су је тукли, али срећом ваљда је нису озбиљније повриједили - рекла је једна  мјештанка Јање не желећи да јој помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана