Pretukli policajce i pobjegli u Banjaluku

Nebojša Tomašević
Pretukli policajce i pobjegli u Banjaluku

Banjaluka - Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29) iz Sremske Mitrovice u Srbiji uhapšeni su u ponedjeljak u Banjaluci na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana zbog sumnje da su zajedno sa više lica pokušali da ubiju sugrađanina, policajca Vladimira Nedeljkovića (33) i zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša (33).

Oni su brutalno pretukli Nedeljkovića i Manjoša u kafiću "Palata" u pomenutom gradu.

Banjalučka policija je istog dana lisice na ruke stavila i Milanu Majkiću (31) i Zoranu Kirjakoviću (49) iz Sremske Mitrovice, koji su bili u društvu Tojagića i Pavlovića, a kod kojih je pronađen alat za provale i krađe.

Policija ispituje njihovu ulogu i eventualnu povezanost sa nekim krivičnim djelima u RS.

MUP Srbije Tojagića i Pavlovića tereti za pokušaj teškog ubistva, ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Za njima je potjernicu raspisao Viši sud u Sremskoj Mitrovici. Ovaj dvojac policija je, kako saznajemo, označila kao opasne osobe koje se "lako hvataju oružja".

Tojagića i Pavlovića terete za učešće u tuči i pucnjavi koja se odigrala 11. decembra prošle godine u kafiću "Palata" u Sremskoj Mitrovici. Više osoba tada je pretuklo policajca Nedeljkovića, koji nije bio na dužnosti i njegovog prijatelja zatvorskog čuvara Manjoša. Tukli su ih šakama, stolicama, flašama. Tokom tuče ispaljeni su hici iz dva različita pištolja, a od rikošeta su pogođeni Nedeljković i dvije djevojke koje su se zatekle u kafiću.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da su Pavlovića i Tojagića predali u nadležnost Suda BiH. Istakli su da su oni uhapšeni na osnovu operativne istrage na terenu.

- Policija nastavlja rad s ciljem utvrđivanja da li se V. T. i B. P, kao i M. M. i Z. K. mogu dovesti u vezu sa počinjenim teškim krivičnim djelima na području Policijske uprave Banjaluka. Nakon završenih operativnih i istražnih mjera o prikupljenim činjenicama i dokazima biće dostavljena informacija Okružnom tužilaštvu u Banjaluci - saopštila je PU Banjaluka ne navodeći više detalja.

Tojagiću je juče u Sudu BiH u postupku izručenja određen privremeni pritvor u trajanju od 18 dana, dok će Pavlovića sudija saslušati danas. Nakon toga biće poznato da li će i njemu biti predložen pritvor.

Pljačke

Nezvanično saznajemo da policija sumnja da bi se Milan Majkić i Zoran Kirjaković mogli povezati sa nekim od krivičnih djela počinjenih na području Republike Srpske.

- Prilikom hapšenja u BMW-u koji je vlasništvo Kirjakovića pronađeni su: rukavice, crna kapa fantomka, baterijske lampe, više šrafcigera i čakija, kao i crni ruksak. To ukazuje da su oni ili počinili krađu ili su se spremali za to. Pokrenuta je istraga - kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana