Претукли полицајце и побјегли у Бањалуку

Небојша Томашевић
Претукли полицајце и побјегли у Бањалуку

Бањалука - Влатко Тојагић (39) и Бојан Павловић (29) из Сремске Митровице у Србији ухапшени су у понедјељак у Бањалуци на основу међународне потјернице која је расписана због сумње да су заједно са више лица покушали да убију суграђанина, полицајца Владимира Недељковића (33) и затворског чувара Мирослава Мањоша (33).

Они су брутално претукли Недељковића и Мањоша у кафићу "Палата" у поменутом граду.

Бањалучка полиција је истог дана лисице на руке ставила и Милану Мајкићу (31) и Зорану Кирјаковићу (49) из Сремске Митровице, који су били у друштву Тојагића и Павловића, а код којих је пронађен алат за провале и крађе.

Полиција испитује њихову улогу и евентуалну повезаност са неким кривичним дјелима у РС.

МУП Србије Тојагића и Павловића терети за покушај тешког убиства, угрожавање безбједности и недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. За њима је потјерницу расписао Виши суд у Сремској Митровици. Овај двојац полиција је, како сазнајемо, означила као опасне особе које се "лако хватају оружја".

Тојагића и Павловића терете за учешће у тучи и пуцњави која се одиграла 11. децембра прошле године у кафићу "Палата" у Сремској Митровици. Више особа тада је претукло полицајца Недељковића, који није био на дужности и његовог пријатеља затворског чувара Мањоша. Тукли су их шакама, столицама, флашама. Током туче испаљени су хици из два различита пиштоља, а од рикошета су погођени Недељковић и двије дјевојке које су се затекле у кафићу.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да су Павловића и Тојагића предали у надлежност Суда БиХ. Истакли су да су они ухапшени на основу оперативне истраге на терену.

- Полиција наставља рад с циљем утврђивања да ли се В. Т. и Б. П, као и М. М. и З. К. могу довести у везу са почињеним тешким кривичним дјелима на подручју Полицијске управе Бањалука. Након завршених оперативних и истражних мјера о прикупљеним чињеницама и доказима биће достављена информација Окружном тужилаштву у Бањалуци - саопштила је ПУ Бањалука не наводећи више детаља.

Тојагићу је јуче у Суду БиХ у поступку изручења одређен привремени притвор у трајању од 18 дана, док ће Павловића судија саслушати данас. Након тога биће познато да ли ће и њему бити предложен притвор.

Пљачке

Незванично сазнајемо да полиција сумња да би се Милан Мајкић и Зоран Кирјаковић могли повезати са неким од кривичних дјела почињених на подручју Републике Српске.

- Приликом хапшења у BMW-у који је власништво Кирјаковића пронађени су: рукавице, црна капа фантомка, батеријске лампе, више шрафцигера и чакија, као и црни руксак. То указује да су они или починили крађу или су се спремали за то. Покренута је истрага - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана