Pretukao suprugu i prijetio joj pištoljem

Nevena Bunić
Pretukao suprugu i prijetio joj pištoljem

Foča - Policija je ispitala P. M. (61) zbog sumnje da je pretukao suprugu, a potom joj gasnim pištoljem prijetio da će je ubiti u njihovoj kući u Foči.

Sve se desilo u srijedu kada se Fočanin posvađao sa suprugom, a potom i nasrnuo na nju.

- Više puta je udario nesrećnu ženu u glavu i tijelo, a poslije toga je uzeo gasni pištolj i uperio ga prema supruzi. Govorio joj da će je ubiti. Ona je mislila da joj prijeti pravim oružjem pa se jako prepala. Nekako je uspjela da pobjegne iz kuće - rekao je izvor blizak istrazi.

Prestravljena Fočanka je uspjela da dođe u policijsku stanicu i sve ispriča inspektorima. Organi gonjenja su ubrzo ispitali nasilnika, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Pretučena žena je zbrinuta u Domu zdravlja u Foči. Zadobila je lakše povrede, a poslije saniranja povreda otišla je kod svoje rodbine, daleko od supruga. 

U Policijskoj upravi Foča rekli su da će protiv nasilnika biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Prijetnje smrću u porodici desile su se i u Bosanskoj Krupi  gđe je tamošnja policija uhapsila E. H. (40) zbog sumnje da je roditeljima S. H. (66) i K. H. (62) prijetio da će ih ubiti.

Nakon prijetnji, prestravljeni roditelji su pozvali policiju, kojima su ispričali da dugo imaju problema sa sinom. Prema nezvaničnim informacijama, četredesetogodišnjak je bio pijan u trenutku kada je nasrnuo na oca i majku, a navodno je nasilan kada popije. U policiji su rekli da su ga saslušali.

- Radimo na utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju. Uhapšeni je osumnjičen za ugrožavanje bezbjednosti - naveli su u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Nakon ispitivanja, E. H. je pušten da se brani sa slobode.

Kalašnjikov

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči policija je pretresla kuću i vikendicu P. M. u naselju Šubi, pošto im je pretučena žena prijavila da njen suprug posjeduje oružje.

- Pronađena je i oduzeta automatska puška kalašnjikov i   razna municija, dok je prilikom pretresa kuće u Foči P. M. dobrovoljno predao gasni pištolj i municiju za ovo oružje - rekli su u Policijskoj upravi Foča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana