Pretresi u Zeničko-dobojskom kantonu

Srna
Pretresi u Zeničko-dobojskom kantonu

Sarajevo - U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva "Mreža jedan" u ranim jutarnjim časovima policijski timova započeli su istovremene pretrese na 23 lokacije na području Zenice, dvije lokacije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici Uprave policije MUP Zeničko-dobojskog kantona u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje lica koji su djelovali organizovano i koji se sumnjiče za vršenje krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.


Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona preciziraju da je riječ o 21 licu čije su krivičnopravne radnje dokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije.

Današnje aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva "Mreža" i "Mreža jedan", koje je sprovodila Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, a veći broj osumnjičenih lica lišen je slobode.

Tokom akcija su oduzete i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona napominju da će detalje o rezultatima akcije moći potvrditi po okončanju aktivnosti koje su još u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana