Претреси на 13 локација, заплијењени кокаин и оружје

Срна
Претреси на 13 локација, заплијењени кокаин и оружје

САРАЈЕВО - На подручју Брчког, Бијељине и Шамца у току су претреси на 13 локација, током којих је заплијењено више од килограм кокаина, као и већа количина оружја и муниције, намијењеног за кријумчарење према земљама ЕУ, те већа количина готовог новца, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да се претреси врше по налогу Тужилаштва БиХ, а мета акције је 12 особа које су под истрагом због организованог криминала, повезаног са кривичним дјелима неовлаштеног промета дроге и неовлаштеног промета оружја, муниције и производа двојне намјене.

“Током претреса пронађено је и заплијењено више од једног килограма кокаина, као и већа количина оружја и муниције, намијењеног за кријумчарење према земљама ЕУ, ради кориштења у извршењу кривичних дјела, те већа количина готовог новца”, истиче се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ прецизирају да према налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, припадници полиције Брчко дистрикта, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Агенцијом за истраге и заштиту БиХ, већ неколико часова реализују активности у оквиру операције кодног назива “Граница”.

У саопштењу је наведено да се истражилац Тужилаштва БиХ налази на терену, гдје координише активности у вези с претресима и привођењем осумњичених.

Из Тужилаштва БиХ наглашавају да је у оквиру операције остварена значајна сарадња са партнерским институцијама Аустрије у борби против тешких облика прекограничног криминала.

“У интересу истраге, Тужилаштво БиХ у овом тренутку не може јавности давати више информација нити детаља”, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана