Preticanje ugasilo život poznate odbojkašice

Nevena Bunić
Preticanje ugasilo život poznate odbojkašice

Kalesija - Poznata odbojkašica Erna Sinanović (35), te Ajša (57) i Ajiša (55) Hamzić iz Kalesije stradale su u stravičnom sudaru "opel korse" i BMW-a na regionalnom putu Međaš - Živinice u Gornjim Vukovijama kod Kalesije.

Tragedija se dogodila u srijedu oko 22 časa, a nastradale su bile saputnice u "korsi" kojom je upravljala Merima Hamzić (27), koja je teško povrijeđena. Za volanom BMW-a bio je Mehmed Šmigalović (19), koji je takođe teško povrijeđen. Vatrogasci su rezali automobil da bi ga izvukli.

Prema nezvaničnim informacijama, do sudara je došlo zbog prekoračenja brzine i nepoštovanja saobraćajnih pravila. Navodno je Merima za volanom "opel korse", prilikom preticanja kamiona, prešla u suprotnu traku i direktno se sudarila sa BMW-om. Povrijeđeni su zbrinuti u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

- Pacijentkinja M. H. je zadobila vrlo teške povrede grudnog koša, te je priključena na aparate za vještačko disanje. M. Š. ima višestruke povrede, svjestan je i spontano diše - rekli su u UKC-u Tuzla.

Uviđaj na mjestu nesreće obavila je policija MUP-a Tuzlanskog kantona i dežurni kantonalni tužilac.

- Naređena je obdukcija stradalih osoba. Vještačenjem će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće - kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Nastradala Erna je bila uspješna sportistkinja koja je nastupala i za odbojkašku reprezentaciju BiH. Iza sebe ima bogatu karijeru, koju je počela u Kalesiji u redovima OK Bosna, a nastupala je i za kalesijski Polo. Nosila je i dres Kule iz Gradačca. Više puta je dobijala priznanja, a bila je proglašena i za najboljeg sportistu Kalesije. Karijeru je završila 2016. godine, a po povlačenju sa parketa radila je kao trener u ŽOK Bosna Kalesija.

Dok je nastupala u reprezentaciji, selektor je bio Hamid Subašić, a trener u stručnom štabu Miroslav Mićić.

- Jako sam se potresao kada sam čuo ovu tužnu vijest. Bila je pravi sportista, igrala je na poziciji libera i primača, a posebno je svoj doprinos davala u odbrani. Pamtiću je kao izuzetno pozitivnu osobu, koja je uvijek razveseljavala cijelu ekipu. Ovo je i veliki gubitak za bh. sport i odbojku, pogotovo zbog činjenice da je Erna bila uplovila i u trenerske vode - rekao je Mićić.

Klizavi putevi i neprilagođena brzina uzeli su danak i na drugim saobraćajnicama. U slijetanju "opel korse" u Čokorima kod Banjaluke poginula je Milosavka Marić (69) iz Goleša. Do nesreće je došlo juče ujutro, a žena se nalazila na mjestu suvozača, dok je vozilom upravljao Goran Marić (44). Prema nezvaničnim informacijama, stradala Milosavka i Goran su majka i sin, a tačne okolnosti zbog kojih je došo do slijetanja još se utvrđuju.

- Naložena je obdukcija tijela u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - rekla je portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

U prevrtanju autobusa hrvatskog prevoznika "Globtur Kroejša" na magistralnom putu na samom ulazu u Livno teško je povrijeđen Z. S. (54) iz Vinkovaca, dok je troje putnika laške povrijeđeno. Autobus je juče sletio sa ceste, prevrnuo se i završio pored puta. Pretpostavlja se da je uzrok proklizavanje jer je tokom noći padala ledena kiša i susnježica, pa je put bio zaleđen. Na autobusu, kojim je upravljao V. A. iz Livna (32), pričinjena je veća šteta.

Zbog slijetanja vozila s puta juče je teško povrijeđena i Ružica Đilović (44) iz Osmaka, a nesreća se dogodila u Planincima kod Zvornika. Vatrogasci su nesretnu ženu izvukli uz "audija", koja je nakon toga zbrinuta u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Dvanaestogodišnja djevojčica i Radmila Đaković (32) iz Mrkonjić Grada lakše su povrijeđene u sudaru "golfa" i kombija "mercedes" u Orahovljanima kod Mrkonjić Grada. Nesreća se desila u srijedu, a za volanom "golfa" bio je Mihajlo Đaković, dok je teretnjakom upravljao Radoslav Kezić (31), obojica iz Mrkonjić Grada. Povrijeđene su zbrinute u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Ljubica Adamović (69) iz Prijedora teško je povrijeđena kada ju je dok je vozila bicikl udarila "opel astra" kojom je upravljao njen sugrađanin Aleksandar K. (35). Nesreća se dogodila u srijedu na raskrsnici ulice Srpskih velikana i Aleje Kozarskog odreda. Adamovićeva je takođe zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Pobjegao, pa sletio

Dragomir Pavlović (50) povrijeđen je u slijetanju "golfa" u mjestu Netek kod Šekovića.

Pavlović se prvobitno svojim vozilom tokom mimoilaženja sudario sa "pasatom" kojim je upravljao D. B. (39) iz Šekovića. Na "pasatu" je pričinjena šteta, ali se Pavlović nije obazirao na to, pa je nastavio vožnju. Međutim, ubrzo je vozilom sletio s puta zadobivši teške povrede. Zbrinut je u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana