Претицање угасило живот познате одбојкашице

Невена Бунић
Претицање угасило живот познате одбојкашице

Калесија - Позната одбојкашица Ерна Синановић (35), те Ајша (57) и Ајиша (55) Хамзић из Калесије страдале су у стравичном судару "опел корсе" и BMW-а на регионалном путу Међаш - Живинице у Горњим Вуковијама код Калесије.

Трагедија се догодила у сриједу око 22 часа, а настрадале су биле сапутнице у "корси" којом је управљала Мерима Хамзић (27), која је тешко повријеђена. За воланом BMW-а био је Мехмед Шмигаловић (19), који је такође тешко повријеђен. Ватрогасци су резали аутомобил да би га извукли.

Према незваничним информацијама, до судара је дошло због прекорачења брзине и непоштовања саобраћајних правила. Наводно је Мерима за воланом "опел корсе", приликом претицања камиона, прешла у супротну траку и директно се сударила са BMW-ом. Повријеђени су збринути у Универзитетско-клиничком центру у Тузли.

- Пацијенткиња М. Х. је задобила врло тешке повреде грудног коша, те је прикључена на апарате за вјештачко дисање. М. Ш. има вишеструке повреде, свјестан је и спонтано дише - рекли су у УКЦ-у Тузла.

Увиђај на мјесту несреће обавила је полиција МУП-а Тузланског кантона и дежурни кантонални тужилац.

- Наређена је обдукција страдалих особа. Вјештачењем ће се утврдити околности које су довеле до ове саобраћајне несреће - казао је портпарол Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић.

Настрадала Ерна је била успјешна спортисткиња која је наступала и за одбојкашку репрезентацију БиХ. Иза себе има богату каријеру, коју је почела у Калесији у редовима ОК Босна, а наступала је и за калесијски Поло. Носила је и дрес Куле из Градачца. Више пута је добијала признања, а била је проглашена и за најбољег спортисту Калесије. Каријеру је завршила 2016. године, а по повлачењу са паркета радила је као тренер у ЖОК Босна Калесија.

Док је наступала у репрезентацији, селектор је био Хамид Субашић, а тренер у стручном штабу Мирослав Мићић.

- Јако сам се потресао када сам чуо ову тужну вијест. Била је прави спортиста, играла је на позицији либера и примача, а посебно је свој допринос давала у одбрани. Памтићу је као изузетно позитивну особу, која је увијек развесељавала цијелу екипу. Ово је и велики губитак за бх. спорт и одбојку, поготово због чињенице да је Ерна била упловила и у тренерске воде - рекао је Мићић.

Клизави путеви и неприлагођена брзина узели су данак и на другим саобраћајницама. У слијетању "опел корсе" у Чокорима код Бањалуке погинула је Милосавка Марић (69) из Голеша. До несреће је дошло јуче ујутро, а жена се налазила на мјесту сувозача, док је возилом управљао Горан Марић (44). Према незваничним информацијама, страдала Милосавка и Горан су мајка и син, а тачне околности због којих је дошо до слијетања још се утврђују.

- Наложена је обдукција тијела у Заводу за судску медицину Републике Српске - рекла је портпарол Окружног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић-Видовић.

У превртању аутобуса хрватског превозника "Глобтур Кроејша" на магистралном путу на самом улазу у Ливно тешко је повријеђен З. С. (54) из Винковаца, док је троје путника лашке повријеђено. Аутобус је јуче слетио са цесте, преврнуо се и завршио поред пута. Претпоставља се да је узрок проклизавање јер је током ноћи падала ледена киша и сусњежица, па је пут био залеђен. На аутобусу, којим је управљао В. А. из Ливна (32), причињена је већа штета.

Због слијетања возила с пута јуче је тешко повријеђена и Ружица Ђиловић (44) из Осмака, а несрећа се догодила у Планинцима код Зворника. Ватрогасци су несретну жену извукли уз "аудија", која је након тога збринута у Универзитетско-клиничком центру у Тузли.

Дванаестогодишња дјевојчица и Радмила Ђаковић (32) из Мркоњић Града лакше су повријеђене у судару "голфа" и комбија "мерцедес" у Ораховљанима код Мркоњић Града. Несрећа се десила у сриједу, а за воланом "голфа" био је Михајло Ђаковић, док је теретњаком управљао Радослав Кезић (31), обојица из Мркоњић Града. Повријеђене су збринуте у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.

Љубица Адамовић (69) из Приједора тешко је повријеђена када ју је док је возила бицикл ударила "опел астра" којом је управљао њен суграђанин Александар К. (35). Несрећа се догодила у сриједу на раскрсници улице Српских великана и Алеје Козарског одреда. Адамовићева је такође збринута у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.

Побјегао, па слетио

Драгомир Павловић (50) повријеђен је у слијетању "голфа" у мјесту Нетек код Шековића.

Павловић се првобитно својим возилом током мимоилажења сударио са "пасатом" којим је управљао Д. Б. (39) из Шековића. На "пасату" је причињена штета, али се Павловић није обазирао на то, па је наставио вожњу. Међутим, убрзо је возилом слетио с пута задобивши тешке повреде. Збринут је у Општој болници у Зворнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана