Preminula konobarica koju je u Beču upucao bivši partner iz BiH

novosti.rs
Preminula konobarica koju je u Beču upucao bivši partner iz BiH

Beč - Violeta J. (48), državljanka Srbije koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52) porijeklom iz BiH, preminula je u noći između petka i subote, nakon što je nekoliko dana bila kritičnom stanju i vještačkoj komi.

Ona je u bolnicu primljena s dvije ulazne rane od metka.

Violeta, koja je u Beču radila kao konobarica, upucana je nakon što je završila smjenu u kafiću "Rebeka". Kao gost lokala, te večeri se pojavio Željko B., rodom iz BiH, inače njen bivši partner, koji je u lokalu popio piće.

Nakon završetka smjene, nesretna žena uputila se u obližnji lokal "Ziro" na piće, a za njom je krenuo i Željko. Nekoliko minuta kasnije, izvadio je pištolj i nasred ulice ispalio dva hica u Violetu. Nakon toga, vjerovatno misleći da ju je ubio, Željko je presudio sebi upucavši se u glavu.

Hitna pomoć i policija su ubrzo bili na mjestu nesreće, njih dvoje su prevezeni u bolnicu. Violeta je stavljena u vještačku komu, dok je njen bivši partner preminuo neposredno nakon bolničkog prijema.

Violetino zdravstveno stanje je danima bilo izuzetno loše, budući da je primljena sa dvije ulazne rane od metka. Ljekari su od početka strahovali da neće preživjeti jer se nalazila u kritičnom stanju, mada pod konstantnim nadzorom, budući da je u komi.

Kako su prenijeli austrijski mediji, zločin koji se karakteriše kao ubistvo iz strasti možda je mogao biti spriječen.

Naime, prema tvrdanjama medija, Željko je i ranije dolazio u kafić u kome Violeta konobariše. Nekoliko dana prije ubistva, vjerovatno pod dejstvom alkohola i razjaren činjenicom da ne želi d bude s njim i uprkos činjenici da je zbog Violete ostavio ženu i djecu, prijetio je ubistvom.

"Ubiću vas oboje", navodno je vikao iznervirani čovjek, ali ga niko nije ozbiljno shvatio. Sve dok se u utorak nije desilo ubistvo i samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana