Pregazio ga traktor pred sinovim očima

Nebojša Tomašević
Pregazio ga traktor pred sinovim očima

Derventa - Dušan Maričić (52) iz Dervente poginuo je kada ga je pregazio šumski traktor “timberdžek” u Gornjoj Ljupljanici.

Tragedija se desila pred očima njegovog sina u srijedu dok je Maričić popravljao traktor. “Timberdžek” se iznenada pokrenuo i prešao preko čovjeka. Od teških povreda nesrećni Maričić je umro dva sata kasnije u bolnici.

- Maričić, njegov sin i dva radnika su izvlačili drva kada je traktor stao na šumskom putu na nizdbrdici. On je odlučio da pokuša popraviti i osposobiti mašinu. Međutim, traktor se iznenada pokrenuo dok je on bio iza njega i pregazio ga. Sin i radnici odmah su mu pritrčali i pružili pomoći te pozvali policiju i hitnu pomoć, koje su brzo stigle i odvezle povrijeđenog - ispričao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da se nesreća desila u srijedu oko deset časova i da je Maričić od posljedica povreda preminuo dva sata kasnije.

- D. M. iz Dervente teško je povrijeđen kada je tokom popravke traktora pao ispod njega. Prevezen je u dobojsku bolnicu, a zatim i u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je preminuo oko 11.55 časova - kazali su u PU Doboj ne navodeći druge detalje.

Mještani sela Gornja Ljupljanica kazali su da o nesreći ne znaju mnogo.

- Komšija mi je ispričao da je poginuo Dušan Maričić. Priča se da je traktor zbog kvara stao i da mu nisu bile kočnice ozračene. Valjda je Maričić pao ili bio ispod njega kada se pokrenuo i pregazio ga. Stradalog poznajem samo iz viđenja. Znam da je držao pilanu “Maričić” - kazao je mještanin Gornje Ljupljenice, ne želeći da se predstavi.

Dodao je da je na mjestu nesreće velika nizbrdica, pa se pretpostavlja da se traktor pokrenuo i otisnuo zbog loših kočnica. Poznanici stradalog kažu da je iza njega ostalo dvoje djece, te da mu je supruga umrla prije nekoliko godina od teške bolesti. O njemu su svi imali samo riječi hvale.

Saobraćajne nesreće

Osam osoba povrijeđeno je u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u srijedu na području Trebinja i Modriče.

U sudaru “audija” i “mercedesa” u mjestu Tuli na putu Trebinje - Herceg Novi povrijeđene su četiri osobe, od kojih jedna teže. Njima je pomoć ukazana u bolnici u Trebinju. Takođe, četiri osobe su povrijeđene u sudaru “bentlija” i “pežoa” u ulici Riste Mikičića u Modriči. Povrijeđena su oba vozača Srećko N. (41) i Milorad G. (23), te suvozač iz “bentlija” Miloš R. i Goran R., koji je bio u “pežou”. Svi su prevezeni u bolnicu u Doboju, gdje je utvrđeno da je Srećko N. zadobio teže povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana