Прегазио га трактор пред синовим очима

Небојша Томашевић
Прегазио га трактор пред синовим очима

Дервента - Душан Маричић (52) из Дервенте погинуо је када га је прегазио шумски трактор “тимберџек” у Горњој Љупљаници.

Трагедија се десила пред очима његовог сина у сриједу док је Маричић поправљао трактор. “Тимберџек” се изненада покренуо и прешао преко човјека. Од тешких повреда несрећни Маричић је умро два сата касније у болници.

- Маричић, његов син и два радника су извлачили дрва када је трактор стао на шумском путу на низдбрдици. Он је одлучио да покуша поправити и оспособити машину. Међутим, трактор се изненада покренуо док је он био иза њега и прегазио га. Син и радници одмах су му притрчали и пружили помоћи те позвали полицију и хитну помоћ, које су брзо стигле и одвезле повријеђеног - испричао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, потврдили су да се несрећа десила у сриједу око десет часова и да је Маричић од посљедица повреда преминуо два сата касније.

- Д. М. из Дервенте тешко је повријеђен када је током поправке трактора пао испод њега. Превезен је у добојску болницу, а затим и у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, гдје је преминуо око 11.55 часова - казали су у ПУ Добој не наводећи друге детаље.

Мјештани села Горња Љупљаница казали су да о несрећи не знају много.

- Комшија ми је испричао да је погинуо Душан Маричић. Прича се да је трактор због квара стао и да му нису биле кочнице озрачене. Ваљда је Маричић пао или био испод њега када се покренуо и прегазио га. Страдалог познајем само из виђења. Знам да је држао пилану “Маричић” - казао је мјештанин Горње Љупљенице, не желећи да се представи.

Додао је да је на мјесту несреће велика низбрдица, па се претпоставља да се трактор покренуо и отиснуо због лоших кочница. Познаници страдалог кажу да је иза њега остало двоје дјеце, те да му је супруга умрла прије неколико година од тешке болести. О њему су сви имали само ријечи хвале.

Саобраћајне несреће

Осам особа повријеђено је у саобраћајним несрећама које су се догодиле у сриједу на подручју Требиња и Модриче.

У судару “аудија” и “мерцедеса” у мјесту Тули на путу Требиње - Херцег Нови повријеђене су четири особе, од којих једна теже. Њима је помоћ указана у болници у Требињу. Такође, четири особе су повријеђене у судару “бентлија” и “пежоа” у улици Ристе Микичића у Модричи. Повријеђена су оба возача Срећко Н. (41) и Милорад Г. (23), те сувозач из “бентлија” Милош Р. и Горан Р., који је био у “пежоу”. Сви су превезени у болницу у Добоју, гдје је утврђено да је Срећко Н. задобио теже повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана