Predložene mjere zabrane za uhapšene u akciji Kazanova

Agencije
Predložene mjere zabrane za uhapšene u akciji Kazanova

Sarajevo - Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH određivanje mjera zabrane za uhapšene u akciji SIPA-e kodnog naziva "Kazanova", koja su osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droga.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su pripadnici SIPA-e juče na području Mostara, Trebinja, Nevesinja i Jablanice lišili slobode lica čiji su inicijali Đ.T, D.Š, S.K, E.B, E.K, V.S, R.P, D.D. i Š.Ć, te pretresli objekte na deset lokacija, nakon čega su ih u zakonskom roku predali Tužilaštvu BiH.

Ova lica osumnjičena su da su postala članovi kriminalne grupe koja je organizovana radi nabavke, prebacivanja heroina i marihuane na području BiH i Hrvatske.

Prema prikupljenim dokazima, ova grupa je, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano od aprila 2013. godine do marta 2014. godine vršila neovlašteni promet opojnih droga iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac je predložio određivanje mjera zabrane putovanja u inostranstvo, izdavanja putne isprave BiH i predaje putnih isprava BiH ako ih posjeduju, zabrane korištenja lične karte za prelazak granice BiH, zabrane sastajanja sa drugim osumnjičenim licima u predmetu, kao i javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu s ciljem podizanja optužnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana