Предложен притвор за осумњичене дилере

Агенције
Предложен притвор за осумњичене дилере

Бањалука - Тужилаштво је данас предложило Основном суду у Приједору да одреди притвор Ранку Николићу /42/ из Козарске Дубице, Жељку Ковачевићу /35/ и Михајлу Ступару /41/ из Приједора, који су осумњичени за трговину дрогом.

Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, подручне канцеларије Приједор, предложио је притвор због бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело, саопштено је из Окружног тужилаштва.

О приједлогу тужиоца одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Приједору, након испитивања осумњичених лица.

У периоду од 25. до 27. јануара, претресима на више локација у Приједору и Козарској Дубици, проведена је акција назива "Кондор један" Окружног тужилаштва Бањалука, подручне канцеларије Приједор, и Центра јавне безбједности Приједор, усмјерена на откривање и сузбијање кривичног дјела неовлашћене производње и промета опојних дрога.

Након обављене криминалистичке обраде, ЦЈБ Приједор је Окружном тужилаштву Бањалука, подручној канцеларији Приједор, доставио извјештаје против четири осумњичена лица, од којих једно тренутно није доступно органима гоњења.

Осумњичена лица су у току 2014. године набављала и препродавала марихуану, хероин и спид корисницима на подручју Приједора и Козарске Дубице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана