Предложен притвор за двојицу Бањалучана

Срна
Предложен притвор за двојицу Бањалучана

Бањалука - Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је притвор за двојицу Бањалучана осумњичених за неовлаштану производња и промет опојних дрога.Предложен је притвор за Драгана Петковића /51/ и Владимира Максимовића /35/ из Бањалуке док је њихов суграђанин Ранко Јовић /63/ пуштен да се брани са слободе, речено је Срни у тужилаштву.

Притвор је предложен због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучесника те због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или више.


Мјере притвора предложене су и због тога што би пуштање на слободу Петковића и Максимовића резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда или узнемирености јавности.

Наведена лица осумњичена су да су од августа прошле до 10. јануара ове године у Улици Јована Дучића у Бањалуци инсталирала опрему за вјештачки узгој марихуане.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда Бањалука.

Полиција је током хапшења осумњичених и претреса на четири локације на подручју Бањалуке пронашла више од 11 килограма марихуане, 215 стабљика различите висине индијске конопље, мобилне телефоне и двије пушке са припадајућом муницијом, речено је Срни у Полицијској управи Бањалука.

Приликом претреса полиција је пронашла и импровизовану лабораторију за производњу марихуане те опрему, међу којима је УВ лампа, алуминијумске фолије, вентилатори, вјештачко гнојиво и амбалажа за паковање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана