Predložen pritvor za Hasiba Hukića iz Gradiške

Srna
Predložen pritvor za Hasiba Hukića iz Gradiške

Banjaluka - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas banjalučkom Okružnom sudu pritvor za osumnjičenog Hasiba Hukića /55/ iz mjesta Orahova, opština Gradiška, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Tužilac je predložio pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pritvor je predložen i zbog toga jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemiravanju javnosti.

Hukić je osumnjičen da je nožem nanio povrede grudnog koša četrdesetosmogodišnjem licu čiji su inicijali S.B. iz mjesta Orahova, a nakon što se sa njim verbalno sukobio.

Pokušaj ubistva dogodio se u ugostiteljskom objektu u mjestu Laminci Sređani, opština Gradiška, u nedjelju, 16. septembra, oko 21.30 časova.

O pritvoru će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana