Предложен притвор за Хасиба Хукића из Градишке

Срна
Предложен притвор за Хасиба Хукића из Градишке

Бањалука - Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је данас бањалучком Окружном суду притвор за осумњиченог Хасиба Хукића /55/ из мјеста Орахова, општина Градишка, због сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.

Тужилац је предложио притвор због опасности од бјекства осумњиченог и бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Притвор је предложен и због тога јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од најмање пет година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемиравању јавности.

Хукић је осумњичен да је ножем нанио повреде грудног коша четрдесетосмогодишњем лицу чији су иницијали С.Б. из мјеста Орахова, а након што се са њим вербално сукобио.

Покушај убиства догодио се у угоститељском објекту у мјесту Ламинци Сређани, општина Градишка, у недјељу, 16. септембра, око 21.30 часова.

О притвору ће одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана