Predložen pritvor za Almira Krnjića

Srna
Predložen pritvor za Almira Krnjića

Sarajevo - Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za Almira Krnjića, osumnjičenog da je pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila oružje i municiju iz BiH prema Sloveniji i zemljama EU radi prodaje na ilegalnom tržištu naoružanja i korišćenja u izvršenju krivičnih djela.

Krnjić je identifikovan kao jedan od organizatora ilegalnog transporta i krijumčarenja naoružanja, nakon čega je uhapšen, a pod istragom je zbog krivičnog djela organizovanog kriminala i neovlašćenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Za osumnjičenim su policijske i bezbjednosne agencije tragale više dana nakon što je policija Slovenije zaustavila i otkrila specijalno prepravljeno vozilo registarskih oznaka BiH koje je korišćeno za krijumčarenje oko 20 automatskih pušaka, municije i opreme.

Nakon što je ostvarena međunarodna saradnja, sprovedene su aktivnosti i pretresi na više lokacija u BiH, s ciljem otkrivanja i identifikovanja svih lica uključenih u organizovanu kriminalnu grupu, koja je nabavljala i krijumčarila naoružanje iz BiH prema Sloveniji i dalje prema zemljama EU, radi prodaje na ilegalnom tržištu naoružanja, te korišćenja u izvršenju teških krivičnih djela, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora je Sudu BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio tužilac posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH, kao i u saradnji sa partnerima iz Slovenije, nastavlja aktivnosti na identifikaciji i hapšenju svih osumnjičenih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana