Предложен притвор осумњиченом за покушај убиства у Куљанима

Предложен притвор осумњиченом за покушај убиства у Куљанима 16.07.2018 17:26 | Срна

Бањалука - Тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва предложио је данас да Новици Шешуму из Бањалуке буде одређен притвор због сумње да је извршио кривично дјело покушај убиства када је пуцао на лице чији су иницијали С.М. у бањалучком насељу Куљани.

Шездесетпетогодишњи Шешум испитан је у тужилаштву послије чега је тужилац упутио приједлог Окружном суду у Бањалуци да му буде одређен притвор због сумње да је у суботу, 14. јула, у 19.20 часова, пуцајући из пиштоља, тешко ранио четрдесетдеветогодишњег С.М. из Бањалуке.

“Тужилац је предложио одређивање притвора због постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће довршити покушано кривично дјело или учинити кривично дјело којим пријети”, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

У Тужилаштву су истакли да је ријеч о кривичном дјелу за које је могуће изрећи затворску казну од најмање пет година, а с обзиром на начин извршења и посљедицу и казну затвора од десет година или тежу, чиме би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и узнемирењу јавности.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

С.М. је и даље прикључен на апарате за механичку вентилацију у Клиници за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске.

Све прогнозе у вези са здравственим стањем С.М., који је задобио прострелну рану грудног коша и повреде абдоминалних органа, за сада су преурањене, речено је раније Срни у УКЦ.

Начелник у Клиници за анестезију и интензивно лијечење Дарко Голић и главни дежурни љекар на Одјељењу хирургије Милан Симатовић рекли су да је данас планирана додатна дијагностика.

Из бањалучке полиције раније је саопштено да је полиција ухапсила Н.Ш. због сумње да је пуцао из пиштоља на четрдесетдеветогодишњака у дворишту његове породичне куће у насељу Куљани.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица