Predao se ubica Vanje Panića

Dijana Dujić
Predao se ubica Vanje Panića

Doboj - Dario Jekić (27), koji je osumnjičen da je 14. septembra u Doboju hicem iz pištolja ubio Vanju Panića (28), nalazi se u pritvoru, nakon što se u subotu predao Okružnom tužilaštvu u ovom gradu.

Jekić se u subotu, poslije 34 dana bjekstva, predao u pratnji advokata, a privela ga je sudska policija.

Načelnik CJB Doboj Goran Đurković je prije četiri dana izjavio da provjeravaju saznanja o njegovom kretanju i licima koja su mu pružala utočišta, te je dodao da, s obzirom na to da je međunarodna potjernica raspisana i da intezivno sarađuju sa svim bezbjednosnim agencijama, sa ministarstvima okolnih zemalja, očekuju njegovo brzo hapšenje.

Centar javne bezbjednosti Doboj raspisao je 19. septembra potjernicu za Dariom Jekićem zbog sumnje da je ubio Panića.

Dario Jekić je poznat policiji od ranije, a služio je zatvorsku kaznu. On je 2010. godine uhapšen zbog sumnje da je provalio u župni ured katoličke crkve i dvije kuće povratnika na području Doboja, a sumnjiči se da je opljačkao i dvije benzinske pumpe, kao i da je 23. aprila 2010. godine pretukao kardiologa Nenada Dobrijevića, tada zaposlenog u banjalučkom Kliničkom centru.

Vanja Panić ubijen je 14. septembra oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju. On se tada potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili. U tuču se umiješao Dario Jekić, koji je pucao iz pištolja Paniću u glavu.

Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim vratio u "mercedes", stavio Panićevo tijelo i odvezao ga u nepoznatom pravcu. Zapaljeni automobil pronađen je istog dana. Nakon 15 dana intenzivne policijske potrage pronađeno je tijelo Panića pokraj makadamskog puta u mjestu Prisade u šahtu za sakupljanje otpadnih voda. Tijelo je pronađeno na dubini od oko dva metra, te se nalazilo u vodi dubokoj oko 50 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana