Предао се шеф Царинске испоставе Градишка

Срна
Предао се шеф Царинске испоставе Градишка

САРАЈЕВО - Шеф Царинске испоставе Градишка Радован Ђурић, осумњичени у оквиру акције "Пандора" за организовани криминал, злоупотребу положаја или овлаштења и корупцију, предао се данас правосуђу БиХ након два мјесеца бјекства.

Тужилаштво БиХ је за Ђурићем прије два мјесеца расписало потјерницу, јер није пронађен и ухапшен током велике здружене акције "Пандора", у којој је ухапшено више десетина лица из свих крајева БиХ.

Након што се предао поступајућем тужиоцу Дубравку Чампари, Ђурић ће бити испитан у својству осумњиченог и биће активирана мјера притвора, која је одређена расписивањем потјернице, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оквиру акције "Пандора", Тужилаштво води истрагу против више десетина лица осумњичених за организовани криминал, злоупотребу положаја или овлаштења и низ коруптивних кривичних дјела у вези са незаконитостима око увоза великих колична робе, најчешће текстила, у БиХ.

Тиме је буџет БиХ оштећен за вишемилионске износе, док су починиоци ових кривичних дјела на тај начин остварили вишемилионску незакониту имовинску корист.

Из Тужилаштва БиХ истичу да настављају борбу против организованог криминала и корупције у којој неће бити недодирљивих особа, те да се јачањем регионалне сарадње, осумњичени за тешка кривична дјела, више неће моћи сакривати у земљама региона.

"Борба против организованог криминала и коруптивних кривичних дјела, један је од приоритета у успостављању владавине права на европском путу БиХ", наводе из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана