Prebio komšiju i uzeo mu 400 KM

nezavisne.com
Prebio komšiju i uzeo mu 400 KM

Gradiška, Srbac - Policija iz Gradiške uhapsila je Milana Basarića (39) iz ovog grada zbog sumnje da je pijan fizički napao Stevu Č. (66) i ukrao mu novac.

On je, kako saznajemo, uhapšen u srijedu oko 19 časova u mjestu Gornji Podgradci, nakon što je prethodno mrtav pijan došao u kuću šezdesetšestogodišnjaka, fizički ga napao i nekoliko puta ga udario po glavi. Nezvanično saznajemo da je Basarić imao 3,49 g/kg alkohola u organizmu.

Nakon što je pretukao komšiju, uzeo mu je jaknu, koju je obukao, pa je potom ostavio ispred kuće i otišao.

“Stevo je našao jaknu u dvorištu i prijavio policiji da je u jakni bilo oko 400 KM, a da su te pare nedostajale iz džepa”, kaže naš izvor.

Kako navode iz PU Gradiška, o ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po kompletiranju predmeta protiv M.B. nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

I srbačka policija uhapsila je istog dana Slavka Kneževića (24) iz Srpca zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a njega sumnjiče da je tog dana oko 13.50 u mjestu Nožičko narušio javni red i mir i nanio tjelesne povrede pedesetšestogodišnjaku.

On je, kako nezvanično saznajemo, kod picerije u ovom mjestu napao Vladu S. i pobjegao, a kada je policija zaustavila negov auto, on je imao 2,31 g/kg alkohola u organizmu. Kako navode iz Policijske uprave Gradiška, protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Gradiška zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana