Познаницу повезао па је силовао

Небојша Томашевић
Познаницу повезао па је силовао

Добој - Полиција је привела и испитала Дамира Х. (27) из Градачца због сумње да је у ноћи између 18. и 19. децембра на подручју Пелагићева силовао познаницу П. З. (18) из Модриче.

 

Из ЦЈБ Добој је, не наводећи идентитет ухапшеног, саопштено да је овај случај пријављен полицији у Модричи 19. децембра. Казали су да је уз сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Добој осумњичени испитан и пуштен да се брани са слободе. Навели су да је у току истрага и да у циљу заштите жртве не могу да откривају друге детаље нити идентитет осумњиченог и жртве.

Према незваничним информацијама Дамир Х. је познаницу силовао у мјесту Турић код Пелагићева док су се враћали кући из Градачца гдје су ишли на пиће.

- Тамо су били у кафићу и дружили се. На повратку умјесто да дјевојку одвезе кући, он ју је одвезао у Турић и зауставио аутомобил поред пута на неосвијетљеном и слабо прометном мјесту. Док су сједили у аутомобилу он је извукао нож и наредио јој да се скине. Потом јој је пријетио да ће ако треба употријебити и пиштољ. Видјевши да нема куда жртва је послушала а он ју је потом и силовао - казао је извор близак истрази. 

Према ријечима извора "Гласа Српске" након што је силовао Дамир је дјевојку П. З. одвезао кући и оставио је као да се ништа није догодило.

- Њих двоје се познају већ неко вријеме и дјевојка је својим познаницима испричала да није могла да вјерује да ће Дамир Х. тако да поступи  - казао је извор "Гласа Српске".

Овај случај је и откривен након што се П. З. пожалила свом другом пријатељу да је Дамир Х. силовао.

- Тај њен пријатељ је цијели случај пријавио полицији. Силована дјевојка није знала да објасни тачно мјесто гдје се силовање десило па је пријављено да је силована у Градачцу, а не у Пелагићеву. Истрагом је утврђено да је ипак она силована на подручју Пелагићева. Прикупљено је довољно доказа, па је нејасно зашто је тужилац одлучио да  осумњиченог пусти да се брани са слободе - рекао је извор близак истрази.

Сликање

Према незваничним информацијама осумњичени за силовање Дамир Х. своју жртву сликао мобилним телефоном.

- Након што је она из страха са себе скинула одјећу осумњичени је узео телефон и фотографисао је у аутомобилу - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана