Povrijeđeni policajci, uhapšen Neđo sa Manjače FOTO

Goran Obradović
Povrijeđeni policajci, uhapšen Neđo sa Manjače FOTO

Banjaluka - Sedam osoba među kojima je estradni umjetnik Nedeljko Savanović zvani Neđo sa Manjače, uhapšeno je u Slatini kod Laktaša zbog sumnje da su počinili više krađa i provala u benzinske pumpe i markete na području Banjaluke, a tom prilikom povrijeđena su tri policajca.

Nezvanično saznajemo da su osim Savanovića uhapšeni: Slobodan Bojanić (26), Nikola Vasiljević (28), Milenko Vurunić (37) i Goran Jošić (27) iz Banjaluke, te Predrag Petković (25) i Mirče Kerkez (27) iz Trna kod Laktaša.

Policija sumnja da su oni odgovorni za veći broj provala i pljački benzinskih pumpi, najčešće vlasništvo “Nestro petrola”, kao i pljačku nekoliko marketa.

Prilikom hapšenja Bojanić i Vurina su pružali otpor policiji i tom prilikom su lakše povrijedili trojicu policajca, ali su  savladani i uhapšeni.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su oni prije nekoliko večeri opljačkali jednu benzinsku pumpu i tada ih je policija pratila sve do kuće gdje su se krili.

- Na nekoliko snimaka nadzornih kamera iz benzinskih pumpi vidljivo je da su oni pljačkali pumpe, dok postoji sumnja da su opljačkali neke pumpe za koje policija nema dokaze - rekao je naš izvor.

Mještani Slatine su rekli da su se tokom hapšenja čuli i pucnji iz vatrenog oružja.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Igor Šukalo juče se nije javljao na telefon pa nismo mogli da dobijemo potvrdu niti demanti da li su provalnici pucali na policiju ili policija na njih.

Pljačkaši su uhapšeni u utorak poslijepodne, a prilikom pretresa policija je pronašla određenu količinu  oružja, garderobu i druge predmete koji su korišćeni tokom pljački.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije bila završena kriminalistička obrada, pa nije bilo odluke da li će biti predati Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka saopšteni su samo inicijali osumnjičenih, a terete se za više teških krađa.

Prema riječima mještana Slatine  policija je u ponedjeljak poslije 13 časova  blokirala  selo.

- Bilo je oko 15 policijskih automobila i kombija. Kada su došli do Neđine kuće iz nje je istrčalo nekoliko mladića koji su počeli da  bježe po šumi, a policajci su odmah krenuli u potjeru za njima. Čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja - rekao je jedan od mejštana koji nije želio da mu pominjemo ime.

On je dodao da se sve odigralo u blizini njegove kuće i da je kad je čuo pucanj, pobjegao u kuću i nije izlazio dok se nije smirila situacija.

Drugi mještani su kazali da se Neđo u tu kuću doselio prije četiri godine i da su često imali probleme, jer kod njega se uvijek skupljalo društvo i bili su glasni.

- Mislio sam da je on kuću iznajmio tim momcima jer je bio u teškoj finansijskoj situaciji, ali viđala sam ga sa njima kako peku jagnje ispred kuće i vesele se. Sumnjam da je on krao sa njima, vjerovatno im je samo dozvolio da se tu sakriju poslije pljačke - ispričao je jedan od komšija Savanovića.

On je dodao da je  bio u dvorištu kada je oko 13 časova u njihovu ulicu došlo mnogo policajaca.

- Nisam znao šta se dešava, a kada sam došao do Savanovićeve kuće vidio sam  policijske specijalce sa maskama na glavi, a u dvorištu sam vidio kako su jednog mladića oborili na zemlju i vezali ga - ispričao je komšija koji takođe nije želio da mu pominjemo ime.

On je dodao da sa Neđom Savanović nije imao problema. Naveo je da je Savanović u toj kući boravio po nekoliko dana tokom  ljeta poslije svojih muzičkih nastupa.

Većina uhapšenih je poznata policiji zbog krađa, ili sličnih krivičnih djela.

Pretres

Pretres kuće u Slatini kod Laktaša, gdje su se krili osumnjičeni obavljen je po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

- Pretresena je kuća pjevača Neđe sa Manjače i pronađeno je i veća količina najvjerovanije ukradenih cigareta, mobilnih telefona, sim kartica, oružje i drugi predmeti koji potiču iz krivičnih djela - ispričao je izvor blizak istrazi.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana