Повреде главе убијеног Лазара Ребића из Каменице код Зворника кобне за дјечака

Сања Амиџић
Повреде главе убијеног Лазара Ребића из Каменице код Зворника кобне за дјечака

Зворник - Дјечак Лазар Ребић из Доње Каменице код Зворника преминуо је усљед тешке повреде главе.

Ово је обдукцијом тијела двадесетомјесечног малишана утврдио патолог Завода за судску медицину Републике Српске Жељко Каран.

- Дјечак је задобио више удараца у главу. Једна од њих настала је ударцем у тупи предмет. Друге повреде на тијелу нису уочене - казао је Каран.

Додао је да је био проблем то што је од смрти дјечака до обдукције прошло десет дана па је тијело било у стању распадања.

- Леш је био и замотан у одјећу и најлонску кесу што је додатно поспјешило труљење - казао је Каран.

Тијело малишана након обдукције предато је породици па је Лазар сахрањен у петак у 13 часова на локалном гробљу у Петковцима код Зворника. Сахрани је наводно присуствовала и Лазарева мајка Роса.

За монструозно убиство малишана осумњичени су његова ујна Фата Дурак (34) и ујак Мијат Станкић (38).

Двогодишњи Лазар усмрћен је у ноћи између 16. и 17. августа ове године у кући његове баке и дједа по мајци, Милене и Пере Станкић. Према незваничним информацијама, Фату, која је разговарала путем телефона, изнервирао је плач дјечака па је почела да туче малишана. Претпоставља се да је усљед силине једног од удараца пао на тло и ударио главом о бетон. То је било кобно за малишана. Његов ујак Мијат је након тога однио дјечаково тијело у шуму недалеко од куће Станкића гдје га је закопао. Тијело је било умотано у одјећу, а потом у најлонску кесу те прекривено лишћем и камењем.

Овај случај откривен је када је Лазарев отац Слађан Ребић пријавио полицији нестанак малишана. Он је са млађим братом живио код Станкића након што их је мајка напустила, а отац због посла није могао да води бригу о њима. Уз сагласност оца они су на старатељство повјерени баки Милени. Пошто је бака болесна, бригу о њима преузели су ујак и ујна који су наводно били алкохоличари.

Притвор

Окружни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор Фати Дурак због сумње да је починила тешко убиство Лазара Ребића. Њен невјенчани супруг Мијат Станкић, којег такође терете за тешко убиство, пуштен је да се брани са слободе јер тужилаштво није доставило довољно доказа против њега за одређивање притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана