Повећана казна Бањалучанки која је голим рукама задавила супруга

Срна
Повећана казна Бањалучанки која је голим рукама задавила супруга

Бањалука - Бјелици Бијелић (67) из Бањалуке, која је голим рукама задавила свог супруга Душана Бијелића (85), Врховни суд РС повећао је казну са шест на девет година затвора.

Како је потврђено "Независним", другостепени суд је уважио жалбу Окружног јавног тужилаштва Бањалука и повећао казну Бијелићевој, док је жалба одбране одбијена као неоснована.

Тијело Душана Бијелића, подсјетимо се, пронађено је почетком априла прошле године у трошној кућици у бањалучком насељу Ребровац, у Улици Вида Њежића, а Бјелица је неколико мјесеци касније оптужена да га је задавила голим рукама.

Бјелицу оптужница, по којој је проглашена кривом, терети да је од 2012. године више пута нападала старца, ударајући га по глави и тијелу, због чега се он закључавао у шупу и тражио уточиште код комшија.

"Потом је ујутру 4. априла 2017. године, у њиховој кући, користећи беспомоћност и старост жртве, осамдесетпетогодишњака више пута шаком ударила у главу, а затим га с обје руке обухватила и стезала по врату, истовремено својом тежином притишћући му грудни кош", пише у оптужници.

Душан је стога задобио крвне подливе, нагњечења и ране по лицу, прелом хрскавице грла и душника и серијски прелом ребара обострано.

"Он је усљед акутног механичког угушења и притиска на грудни кош преминуо истог дана", стоји у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана