Potvrđena smrt Slađane Guduraš

G. Obradović, D. Jovičić
Potvrđena smrt Slađane Guduraš

Sremska Mitrovica - U Osnovnom javnom tužilaštvu Sremska Mitrovica juče je "Glasu Srpske" potvrđeno da je u saobraćajnoj nesreći na putu Sremska Rača - Kuzmin poginula banjalučka starleta Slađana Slađa Guduraš (27).

Oni su pojasnili da je utvrđen identitet djevojke koja je pronađena u "golfu 5" i da je riječ o Slađi, a dežurni tužilac je naložio obdukciju.

U tužilaštvu Sremske Mitrovice juče nisu odgovorili na pitanje da li je u ovom slučaju bilo elemenata krivičnog djela, a do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bio objelodanjen nalaz obdukcije. Uzroci saobraćajne nesreće biće utvrđeni poslije mašinskog vještačenja vozila.

"Golf 5" pronađen je u utorak ujutro kod opasne krivine koja nije obilježena saobraćajnim znakom i bez zaštitne ograde, a na mjestu koje je zbog gustog rastinja bilo slabo vidljivo, pa zbog toga šest dana niko nije primijetio vozilo.

Pretpostavlja se da je Slađa Guduraš u opasnoj krivini, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s puta, te da je tu preminula od zadobijenih povreda.

Ona je u srijedu, 10. decembra, oko 16.30 časova iz Bijeljine automobilom "golf 5" krenula prema Beogradu i od tada joj se izgubio svaki trag.

Njeni prijatelji i porodica su sljedećeg dana prijavili njen nestanak i strahovali su prvo da je Slađana kidnapovana.

Tragajući za njom policija je napravila rekonstrukciju njenog kretanja na dan nestanka. Utvrđeno je da je cijeli dan boravila u svom butiku "Leopard" u Bijeljini, a zatim se oko 16.30 časova uputila za Beograd. Granicu je prešla na prelazu Rača oko 18 časova, što su snimile i nadzorne kamere Granične policije BiH. Poslije toga još oko pola časa je bila dostupna mobilnim telefonom, a poslije toga joj se gubi svaki trag.

Prema pričama njenih prijatelja, ona je voljela brzu vožnju, a tokom vožnje često se dopisivala i ostavljala statuse po društvenim mrežama.

Slađanina majka Jelka Pantić, koja živi u Srpcu, ni drugi dan nakon pronalaska njenog tijela nije bila obaviještena o njenoj smrti, ali ona ističe da naslućuje da joj je kćerka poginula. Pantićeva je noć provela u prostorijama srbačkog Doma zdravlja, gdje su joj društvo pravile spremačice koje su joj donosile hranu i vodu, a juče je po nju došla rodbina  Slađinog momka Zorana Makivića.

- Niko mi ništa ne govori, ali već naslućujem šta se desilo. Sati mi prolaze u iščekivanju i nadam se da ću uskoro saznati pravu istinu, kakva god da je - kaže vidno potresena Jelka, koja gotovo da ne ustaje sa stolice u vešeraju Doma zdravlja.

Saznajemo da su je kontaktirali pojedini mediji i prenijeli joj šta se desilo, ali ona u to ne vjeruje i još uvijek čeka zvaničnu informaciju iz policijske stanice.

Makivić je juče ispričao za svoju djevojku Slađu da je bila veliki borac i da se za sve u životu sama izborila, kao i da je bila humanitarac, pomažući brojnim organizacijama.

Politika

U jednom od svojih posljednjih pojavljivanja u javnosti, na televiziji TV1 u emisiji "Veče sa ženama", koja je emitovana 3. decembra, Slađa Guduraš je kazala da se konačno vratila u naručje svog bivšeg momka, sa kojim je bila u vezi još od školskih dana. Rekla je da je pri kraju studija na Pravnom fakultetu i da planira da se bavi politikom u kasnim tridesetim godinama.

Istakla je da joj je majka Jelka najveća podrška i da su prošli kroz težak period nakon razvoda njenih roditelja.

- Mislim da nema te stvari koje ne bih mogla uraditi u životu i sama sam se začudila koje su moje krajnje granice. Samo mi je Bog granica i jedino se njega bojim - rekla je Guduraševa u istoj emisiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana