Потврђена оптужица против старца из Котор Вароша: Скривен иза букве изрешетао комшију

nezavisne.com
Потврђена оптужица против старца из Котор Вароша: Скривен иза букве изрешетао комшију

Бањалука - Потврђена је оптужница која терети Илију Милића (71), из села Крушево Брдо, код Котор Вароша, да је прољетос, сакривен иза букве, из аутоматске пушке изрешетао комшију Васиља Кнежевића (35), познатијег као херој са планине, а потом покушао убити и Васиљевог оца Недељка (87).

Оптужницу бањалучког Окружног јавног тужилаштва потврдио је Окружни суд у овом граду и у њој се наводи да се злочин догодио 10. априла, око девет сати.

"Оптужени је из своје куће узео аутоматску пушку, отишао до оближње долине удаљене од његове куће око 250 метара, локалним путем који води према засеоку Поток, са намјером да убије Васиља Кнежевића, са којим је задњих пар година имао проблем око сеоског водовода", пише у оптужници.

Додаје се да се оптужени сакрио иза букве и чекао да наиђе Васиљ, који је обично у то вријеме водио говеда на пашу односно појило.

"Када је Васиљ наишао испред њега, на даљини од око два метра, оптужени је иза дрвета испалио више метака рафалном паљбом у правцу Васиља, и са лијеве стране његовог тијела нанио му пет простријелних рана: двије у лобању, двије у лице, и једну која је захватила предњи дио лијевог рамена и врат", наводи се у оптужници.

Додаје се да је дошло до разорења мозга Васиља и тренутне смрти.

"Потом је оптужени, са пушком у руци дошао у своју кућу, телефоном назвао Полицијску станицу Котор Варош и рекао да је убио Васиља, те позвао полицију да дођу да се преда, након чега поново узима аутоматску пушку", пише у оптужници.

Тада, како се додаје, одлази до куће Недељка Кнежевића, Васиљевог оца, која је удаљена од куће оптуженог око 300 метара.

"Из долине, када је видио испред куће Недељка, рафално пуца према њему са намјером да га убије", пише у оптужници.

Тада је, додаје се, Недељко питао "Је ли ти мене гађаш?", а нападач му је одговорио "На тебе пуцам, тебе гађам", након чега је Недељко побјегао у кућу, тако да није погођен.

Покојног Васиља, који није ожењен, сви у селу описују са двије ријечи - као хероја и јунака.

"Он је наш херој! За њега знају сви који су гледали ТВ или читали новине. То је један велики борац, који је живио од сточарства, десетине говеда је држао и оца старог хранио", рекли су раније за "Независне" мјештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана