Потврђена одлука о изручењу Сањина Сефића БиХ

klix.ba
Потврђена одлука о изручењу Сањина Сефића БиХ

Нови Сад - Из Вишег суда у Новом Саду потврђена је правоснажност одлуке о изручењу Сањина Сефића Босни и Херцеговини.

Како је потврдила портпарол Вишег суда Ивана Карапанџић, одлука је постала правоснажна након накнадне негативне одлуке Апелационог суда у Новом Саду по жалби Сефићевог адвоката, а у вези с одлуком о изручењу Босни и Херцеговини.


Подсјећамо, Сефићев адвокат Дејан Копрић искористио је право на жалбу на одлуку Вишег суда у Новом Саду који је 4. новембра одобрио изручење Сефића правосудним органима БиХ. Конкретно, жалба се односила на то да ли су испитане или не све правне претпоставке у вези с изручењем.

Након што је одлука постала правоснажна, на реду је Министарство правде Србије које даје коначну сагласност за изручење осумњиченог, што ће се према ријечима Карапанџић десити у што краћем временском року.

Сањин Сефић је приведен у Србији након што је побјегао из БиХ због саобраћајне несреће коју је скривио у Сарајеву, у којој су погинуле студенти Селма Агић и Едита Малкоч.

Бх. органи воде поступак против још четири особе које се доводе у везу са саобраћајном несрећом због сумње да су помогли Сефићу послије извршења кривичног дјела, а то су Сара Сефић, Дино Алић, Суад Нишић и Амар Салиховић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана