Потрага за вандалима који су срушили заставу

Срна
Потрага за вандалима који су срушили заставу

Источно Сарајево - Припадници полиције настављају активно трагање за починиоцима који су на магистралном путу Хан Дервента–Соколац у мјесту Равна Романија срушили застава Републике Српске, изјавила је данас Срни портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић.

Она је напоменула да су припадници полиције јуче извршили увиђај, након што је полицијска патрола, приликом извршавања редовних дужности, пронашла заставу на земљи.


Срна незванично сазнаје да је починилац, или више њих, одговарајућим алатом одврнуо свих седам шрафова који су држали причвршћеним јарбол за бетонску плочу.

Застава на Равној Романији подигнута је 19. маја 2017. године поводом братимљења припадника специјалних јединица, ветерана и демобилисаних бораца Војске Републике Српске.

Они су том приликом позвали српски народ на јединство у очувању Републике Српске и добили пуну подршку народа романијског краја да се застава на највећем јарболу у Српској вијори уз магистрални пут Сарајево-Зворник на локалитету Равна Романија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана