Potraga za trećim učesnikom u ubistvu u Bileći

Sanja Amidžić
Potraga za trećim učesnikom u ubistvu u Bileći

Banjaluka - Za Đorđem Radmilovićem iz Bileće Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je potragu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu vlasnika kafe-bara "NN" Petra Bajčetića (37) u Bileći.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS sumnja se da se Radmilović krije na području Republike Srpske i Crne Gore.

- Molimo sve građane da, ukoliko primijete pomenuto lice, ili imaju informacije o njegovom kretanju, neka pozovu najbližu policijsku stanicu na broj 122, i pomognu da on bude pronađen i uhapšen - navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a nisu saopštili detalje istrage i na koji način je Radmilović povezan sa zločinom.

Zbog likvidacije Bajčetića policija je ranije uhapsila bivšeg policajca MUP-a RS Dragana Šarenca i raspisala potjernice za Miljanom Vujovićem i sada za Đorđem Radmilovićem  koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom. Šarencu je nakon hapšenja u Okružnom sudu Banjaluka određen jednomjesečni pritvor dok su ostala dvojica u bjekstvu. Njih dvojica osumnjičena su za ubistvo.

Bajčetić je ubijen 19. septembra oko 20.30 časova ispred zgrade gdje živi u ulici Alekse Šantića u Bileći. Ubice su mu napravile zasjedu. Kada se on dovezao "golfom" presreli su ga i navodno pokušali da otmu. Međutim, kako im je plan da ga uguraju u drugo vozilo propao, jedan od napadača ispucao je hitac u vazduh, a zatim pucao Bajčetiću u glavu. On je  prevezen u trebinjsku bolnicu odakle je poslat u Podgoricu. Na putu do glavnog grada Crne Gore Bajčetić je umro. Istragom je utvrđeno da je ubistvo počinjeno iz koristoljublja.

Bajčetić je u svom gradu bio poznat kao ugostitelj ali i čovjek sklon "mutnim" poslovima zbog čega su izrazili sumnju da je motiv ubistva neriješeni računi iz kriminalnog miljea Hercegovine.

Šarenac je hapšen u akciji "Maska" u oktobru prošle godine zbog organizovanog šverca drogom. Vujović je na kaznu od osam godina osuđen 2007. godine zbog podmetanja eksplozivne naprave pod službeni automobil bivšeg komandira Jedinice DGS-a u Trebinju Miodraga Kundačine.

Zapaljen "golf"

Policija je nakon ubistva Petra Bajčetića drugi dan u okolini Bileće pronašla zapaljen "golf 5" koji su ubice koristile tokom likvidacije bilećkog kafedžije. Zapaljeno vozilo bilo je jedno od tragova koji su doveli do ubica Bajčetića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana