Potraga za Ružicom Bičvić: GSS uputio važan apel građanima Sarajeva

Potraga za Ružicom Bičvić: GSS uputio važan apel građanima Sarajeva 22.04.2019 23:08 | faktor.ba

Sarajevo - Za Sarajkom Ružicom Bičvić, čiji je nestanak porodica prijavila u subotu, još se traga, potvrđeno je iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

 

 

Ružica, koja pati od demencije, posljednji put je viđena u petak oko 18.30 sati kod ulaza u zgradu na Trgu Vilijama Šekspira.

Pripadnici GSS-a tokom proteklih dana širom grada istakli su hiljadu letaka sa informacijama o nestaloj ženi, uz fotografiju i opis, ali potraga zasad još nije dala rezultat.

Iz GSS-a ističu da je u toku urbana potraga za nestalom, što je po sebi specifično i u skladu s tim poduzimaju se operativne radnje.

“Apelujemo na građane da se uključe u potragu jer urbane potrage su jako specifične. Nalažemo kućepaziteljima u ulazima stambenih zgrada da se pregledaju zajedničke prostorije u ulazima, vlasnicima preduzeća i izvođačima radova da prostorije koje su otključane na gradilištima, u šupama, pomoćnim objektima i slično, pregledaju da se gospođa Ružica nije sklonila u spomenute prostorije”, naveli su iz GSS-a.

Iz GSS-a su ranije poručili građanima da pročitaju opis Ružice Bičvić, a ne samo da pogledaju fotografiju, te da prilikom davanja informacija na društvenim mrežama ostavljaju svoje kontakt telefone.

Kako su kazali, Ružica je vrlo komunikativna osoba i vjerovatno se šeta iscrpljena gradom, pokušavajući doći do kuće. Naveli su i da je ranije u dva navrata nestala na području Grbavice gdje je nekada živjela, te da postoji vjerovatnoća da se nalazi u tom dijelu Sarajeva.

Ružica je u trenutku nestanka na sebi imala bež sako, karirane smeđe hlače i crne tenisice. U ruci je nosila crveni ceker sa znakom Caritasa.

Njena kćerka je na Facebooku napisala i da često zna reći kako se zove Ružica Rubčić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica