Потјера у Тузли: Разбојници бјежали возилом, пуцали и покушали прегазити полицију

klix.ba
Потјера у Тузли: Разбојници бјежали возилом, пуцали и покушали прегазити полицију

Тузла - Тридесетшестогодишњак и троје малољетника ухапшени су након филмске потјере током које су испалили више метака на полицијске службеника МУП-а ТК. Током потјере двојица полицијских службеника су задобила лакше тјелесне повреде, али не у размјени ватре.

Потјера се догодила око поноћи, а након што су службеници ПС Запад у улици Рударска покушали зауставити аутомобил Шкода Окцтавиа караван у власништву Е.Б. из Тузле.

“Возач наведеног возила се оглушио на знак ОСЛ те је наставио кретање у правцу раскрснице Ирац. С циљем заустављања поменутог возила, возило је праћено с укљученим свјетлосним и звучним сигналима. Доласком у раскрсницу на Ирцу из Шкоде кроз прозор сувозача, НН особа је испалила неколико хитаца из пиштоља након чега се великом брзином удаљиа у правцу Букиња”, навели су из МУП-а ТК, а преноси klix.ba.

У потјеру се укључила и Јединица специјалне полиције, а бјегнуци су наставили пуцати према полицији.

Возило је скренуло у Липницу у улици Озренска гдје се зауставило и из њега су изашла четири мушкарца, а један од њих је бацио пиштољ. У том тренутку возач Шкоде је кренуо према службеном возилу МУП-а ТК. Како би избјегли судар службеници полиције су вожњом уназад покушали избјећи контакт и слетјели у канал, а возач Шкоде је побјегао возилом.

У трави је пронађен одбачени гасни пиштољ. Одмах су пронађена и приведена четворица непознатих мушкараца који су бјежали. Ријеч је о 36-годишњем С.М. из Тузле, те двојици 16-годишњака и једном 17-годишњаку.

Шкода је заустављена у мјесту Плане, а њом је управљао А. Д. рођен 2000. године из Тузле. Специјалци су зауставили и возило BMW којим је управљао З. К. рођен 1997. године, а на мјесту сувозача се налазио Б.Б. рођен 1998. године, оба из Тузле.

“Особе су стављене под контролу јер се сумња да је једна од наведених у вријеме инцидента била у ПМВ Шкода Октавија. Приликом слијетања службеног возила два службеника полиције задобила су лакше тјелесне повреде, а на возилу је наступила материјална штета”, саопћено је из МУП-а ТК.

О наведеном догађају је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва ТК, док потребне мјере и радње на документовању наведеног догађаја подузимају службеници ОКП ПУ Тузла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана