Potegao sjekiru pa dobio metak u zadnjicu

Nevena Bunić
Potegao sjekiru pa dobio metak u zadnjicu

Sanski Most - Zulfir M. (44) iz Sanskog Mosta ranjen je u zadnjicu nakon što je sjekirom nasrnuo na policajca ispred svoje kuće u Fajtovcima, saznaje "Glas Srpske".

Sve se odigralo u srijedu kada je patrola došla na Zulfirovo imanje zbog prijave komšija da iznosi i pali stvari iz kuće. Kada ih je uočio, krenuo je sjekirom na njih, a jedan od policajaca je ispalio metak u vazduh u znak upozorenja i naredio mu da se smiri i baci sjekiru.

Pomahnitali četrdesetčetvorogodišnjak se nije obazirao na to, već je zamahnuo sjekirom prema policaju, koji je u strahu za sopstveni život ispalio metak u njega. Nasilnik je zaradio prostrelnu ranu u kuk, koja mu je prošla kroz zadnjicu. Nakon toga na lice mjesta je došla hitna pomoć i prevezla ranjenog u bolnicu u Sanskom Mostu, gdje je zadržan na liječenju i van je životne opasnosti.

- Radimo na rasvjetljavanju krivičnog djela napad na službenu osobu u obavljanju poslova bezbjednosti i ubistvo u pokušaju - rekla je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Prema nezvaničnim informacijama, Zulfir je liječen od  psihičkih poteškoća, a o njemu brine i Centar za socijalni rad. Nakon završenog liječenja u bolnici, nasilnik će najvjerovatnije biti u pritvoru, ili će biti smješten u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu za psihičke bolesnike.

I prethodnih godina dešavalo se da nasilnici nasrću sjekirom na policajce.

Ljubiša Ninković iz Trebinja u aprilu prošle godine osuđen je u trebinjskom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Velibora Šetke, kojeg je napao sjekirom. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice. Ninković je Šetku napao jer ga je on prethodno kaznio za počinjeni prekršaj. Nasilnik je u junu 2016. godine u trebinjskoj ulici Stepe Stepanovića prišao parkiranom vozilu u kojem je bio policajac i sjekirom udario u vjetrobransko staklo njegovog automobila.

Policajac je tada izašao iz vozila, a Ninković je pokušao da ga udari sjekirom u glavu. Šetka je uspio da se odbrani, a napadač je pobjegao i za njim se tragalo nekoliko dana. Kasnije se sam predao policiji i tada je kod njega pronađena sjekira kojom je napao policajca.

Napustio liječenje

Prema nezvaničnim informacijama, komšije su se i ranije žalile na Zulfira M. jer im je pravio probleme.

- Kada su vidjeli da pali stvari, pozvali su policiju u strahu da bi mogao napraviti veće zlo. Prije samo mjesec bio je na liječenju u jednoj ustanovi za psihičke bolesnike, ali je ubrzo otišao odatle na sopstvenu odgovornost - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana