Потегао сјекиру па добио метак у задњицу

Невена Бунић
Потегао сјекиру па добио метак у задњицу

Сански Мост - Зулфир М. (44) из Санског Моста рањен је у задњицу након што је сјекиром насрнуо на полицајца испред своје куће у Фајтовцима, сазнаје "Глас Српске".

Све се одиграло у сриједу када је патрола дошла на Зулфирово имање због пријаве комшија да износи и пали ствари из куће. Када их је уочио, кренуо је сјекиром на њих, а један од полицајаца је испалио метак у ваздух у знак упозорења и наредио му да се смири и баци сјекиру.

Помахнитали четрдесетчетворогодишњак се није обазирао на то, већ је замахнуо сјекиром према полицају, који је у страху за сопствени живот испалио метак у њега. Насилник је зарадио прострелну рану у кук, која му је прошла кроз задњицу. Након тога на лице мјеста је дошла хитна помоћ и превезла рањеног у болницу у Санском Мосту, гдје је задржан на лијечењу и ван је животне опасности.

- Радимо на расвјетљавању кривичног дјела напад на службену особу у обављању послова безбједности и убиство у покушају - рекла је портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Снежана Галић.

Према незваничним информацијама, Зулфир је лијечен од  психичких потешкоћа, а о њему брине и Центар за социјални рад. Након завршеног лијечења у болници, насилник ће највјероватније бити у притвору, или ће бити смјештен у одговарајућу здравствену установу за психичке болеснике.

И претходних година дешавало се да насилници насрћу сјекиром на полицајце.

Љубиша Нинковић из Требиња у априлу прошле године осуђен је у требињском Окружном суду на двије године затвора због покушаја убиства полицајца Велибора Шетке, којег је напао сјекиром. Пресуди је претходио споразум о признању кривице. Нинковић је Шетку напао јер га је он претходно казнио за почињени прекршај. Насилник је у јуну 2016. године у требињској улици Степе Степановића пришао паркираном возилу у којем је био полицајац и сјекиром ударио у вјетробранско стакло његовог аутомобила.

Полицајац је тада изашао из возила, а Нинковић је покушао да га удари сјекиром у главу. Шетка је успио да се одбрани, а нападач је побјегао и за њим се трагало неколико дана. Касније се сам предао полицији и тада је код њега пронађена сјекира којом је напао полицајца.

Напустио лијечење

Према незваничним информацијама, комшије су се и раније жалиле на Зулфира М. јер им је правио проблеме.

- Када су видјели да пали ствари, позвали су полицију у страху да би могао направити веће зло. Прије само мјесец био је на лијечењу у једној установи за психичке болеснике, али је убрзо отишао одатле на сопствену одговорност - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана