Poslije stravične saobraćajne nesreće kod Ilijaša uhapšen vozač audija

Nevena Bunić
Poslije stravične saobraćajne nesreće kod Ilijaša uhapšen vozač audija

Sarajevo, Široki Brijeg - Policija je uhapsila vozača "audija A8" Ferida Hadžihaskića (22) iz Sarajeva zbog sumnje da je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na autoputu Ilijaš - Visoko, u kojoj je poginuo njegov prijatelj i suvozač u "audiju" Amir Alić (25) iz Sarajeva.

Nesreća se desila u ponedjeljak poslije podne, kada je Hadžihaskić, iz za sada još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad "audijem" i udario u betonski most, usljed čega se automobil prepolovio, dok su dijelovi sa "audija" udarili u "audi A5", čiji su putnici prošli bez povreda.

Nesrećni Alić je poginuo na licu mjesta, dok je vozač zadobio lakše povrede. Alkotestiranjem je utvrđeno da su obojica bili trijezni, a naložena je obdukcija stradalog.

Hadžihaskića su iste večeri priveli policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

- Vozač H. F. je lišen slobode i radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja - rekli su u ovom ministarstvu.

Prema riječima prijatelja stradalog Alića, on je bio dobar momak, a njegov otac vlasnik je građevinske firme koja posluje u Sarajevu. Alić je već neko vrijeme pokušavao da proda skupocjeni automobil, a na jednom od specijalizovanih portala za oglašavanje krajem prošlog mjeseca postavio je oglas da "audi A8" prodaje za 64.999 KM.

Na putevima u BiH desile su se i druge saobraćajke u kojima je bilo smrtno stradalih i teže povrijeđenih.

Marko Gale (27) iz Zenice poginuo je u noći između ponedjeljka i utorka kada je sa "renoom", iz za sada neutvrđenih razloga, sletio sa magistralnog puta u Širokom Brijegu i udario u zid. Od udara "reno" se prevrnuo, a Gale, koji je nakon dolaska Hitne pomoći još davao znakove života, preminuo je na putu do bolnice.

Pješak D. R. (61) iz Prijedora lakše je povrijeđen u ponedjeljak kada ga je na pješačkom prelazu u ovom gradu udario "golf tri" hrvatskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio njegov sugrađanin Z. T. (82). Nakon nesreće, vozač "golfa" je pobjegao, ali ga je policija uz pomoć savjesnih građana locirala i uhapsila.

Povrijeđena djevojčica

Sedmogodišnja djevojčica teško je povrijeđena kada je na nju u ponedjeljak ujutro u mjestu Klokotnica u opštini Doboj Istok naletio "pežo", kojim je upravljao J. Š. iz Doboja.

Ona je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

U istom mjestu dan ranije teško je povrijeđen šestogodišnji dječak M. H. iz Doboj Istoka kada ga je "škodom" udarila M. S. (42) iz Doboja. Dječak se i dalje nalazi na aparatima za disanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana