Послије стравичне саобраћајне несреће код Илијаша ухапшен возач аудија

Невена Бунић
Послије стравичне саобраћајне несреће код Илијаша ухапшен возач аудија

Сарајево, Широки Бријег - Полиција је ухапсила возача "аудија А8" Ферида Хаџихаскића (22) из Сарајева због сумње да је изазвао стравичну саобраћајну несрећу на аутопуту Илијаш - Високо, у којој је погинуо његов пријатељ и сувозач у "аудију" Амир Алић (25) из Сарајева.

Несрећа се десила у понедјељак послије подне, када је Хаџихаскић, из за сада још неутврђених разлога, изгубио контролу над "аудијем" и ударио у бетонски мост, усљед чега се аутомобил преполовио, док су дијелови са "аудија" ударили у "ауди А5", чији су путници прошли без повреда.

Несрећни Алић је погинуо на лицу мјеста, док је возач задобио лакше повреде. Алкотестирањем је утврђено да су обојица били тријезни, а наложена је обдукција страдалог.

Хаџихаскића су исте вечери привели полицајци Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево због кривичног дјела угрожавање безбједности јавног саобраћаја.

- Возач Х. Ф. је лишен слободе и радимо на расвјетљавању овог случаја - рекли су у овом министарству.

Према ријечима пријатеља страдалог Алића, он је био добар момак, а његов отац власник је грађевинске фирме која послује у Сарајеву. Алић је већ неко вријеме покушавао да прода скупоцјени аутомобил, а на једном од специјализованих портала за оглашавање крајем прошлог мјесеца поставио је оглас да "ауди А8" продаје за 64.999 КМ.

На путевима у БиХ десиле су се и друге саобраћајке у којима је било смртно страдалих и теже повријеђених.

Марко Гале (27) из Зенице погинуо је у ноћи између понедјељка и уторка када је са "реноом", из за сада неутврђених разлога, слетио са магистралног пута у Широком Бријегу и ударио у зид. Од удара "рено" се преврнуо, а Гале, који је након доласка Хитне помоћи још давао знакове живота, преминуо је на путу до болнице.

Пјешак Д. Р. (61) из Приједора лакше је повријеђен у понедјељак када га је на пјешачком прелазу у овом граду ударио "голф три" хрватских регистарских ознака, за чијим је воланом био његов суграђанин З. Т. (82). Након несреће, возач "голфа" је побјегао, али га је полиција уз помоћ савјесних грађана лоцирала и ухапсила.

Повријеђена дјевојчица

Седмогодишња дјевојчица тешко је повријеђена када је на њу у понедјељак ујутро у мјесту Клокотница у општини Добој Исток налетио "пежо", којим је управљао Ј. Ш. из Добоја.

Она је превезена на Универзитетски клинички центар Тузла.

У истом мјесту дан раније тешко је повријеђен шестогодишњи дјечак М. Х. из Добој Истока када га је "шкодом" ударила М. С. (42) из Добоја. Дјечак се и даље налази на апаратима за дисање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана