Посланика ранио брат мислећи да је дивља животиња

Н. Т.
Посланика ранио брат мислећи да је дивља животиња

Бихаћ - Посланик СДП-а БиХ у Скупштини Унско-санског кантона Жељко Мирковић, звани Грга (54), из Бихаћа тешко је рањен у стомак током лова у Локсуну код Бихаћа.

Према незваничним информацијама, њега је случајно ранио брат Ђуро (60) у уторак поподне у Националном парку "Уна", мислећи да је дивља животиња. Против Ђуре ће полиција највјероватније поднијети пријаву за изазивање опште опасности.

Мирковић је са тешким повредама превезен у болницу "Др Ирфан Љубијанкић" у Бихаћу. Портпарол ове болнице Маја Хаџимехмедовић је казала да је његово здравствено стање стабилно након операције, али и даље изузетно озбиљно.

Портпарол МУП-а УСК-а Але Шиљдедић само је потврдио да је Мирковић рањен највјероватније из ловачког оружја у близини своје викендице.

- Још не знамо како се рањавање догодило, јер није испитан рањени због тога што се налази у тешком стању. Полиција је одузела четири ловачке пушке од особа које су биле с њим и испитала неколико свједока. Тек након завршетка истраге моћи ћемо да кажемо више детаља - рекао је Шиљдедић.

Због сумње да су имали везе са цијелим догађајем у полицији су јуче саслушани Ф. М. (29), А. Ш. (47) и О. Е. (50), али су убрзо и пуштени на слободу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана