Poručniku OS BiH pozlilo prije pogibije?

Goran Obradović
Poručniku OS BiH pozlilo prije pogibije?

USORA, BANjALUKA - Goran Mišković (43) iz sela Rosulja kod Jelaha je poginuo, a nekoliko osoba je zadobilo povrede u tri saobraćajne nesreće koje su dogodile u četvrtak uveče na području Usore i Banjaluke, potvrđeno je u policiji.

Mišković, koji je inače poručnik u Oružanim snagama BiH, život je izgubio u četvrtak oko 18.30 časova u mjestu Žabljak kod Usore.

Prema nezvaničnim informacijama, on se te večeri vraćao kući sa posla i prije same nesreće svratio je u obližnji kiosk da kupi novine i žvakaće gume. Potom je krenuo i nedaleko od kioska izgubio je kontrolu nad vozilom, sudario se sa dva kamiona, koja su ga odbacila u kanal pored puta.

Mještani Žabljaka, koji su vidjeli tragediju, ispričali su da sumnjaju da je Miškoviću pozlilo prije nesreće, jer nije vozio velikom brzinom, ali je kobno bilo to što je otišao u suprotnu traku i nije ni pokušao da vozilo vrati u pravi smjer. To su potvrdili i vozači kamiona.

- Iz pravca Teslića išla je kolona od tri kamiona, Mišković je prešao u lijevu traku i okrenuo se, te zadnjim blatobranom udario u prvi kamion. Potom se ponovo okrenuo na saobraćajnici. Drugi kamion iz kolone, da bi izbjegao nesreću, skrenuo je sa puta, srušio uličnu rasvjetu i zabio se u kuću - rekao je jedan od mještana i pojasnio da vozač kamiona nije tom prilikom povrijeđen.

Međutim, treći kamion u koloni bio je koban za Miškovića. Poručnik se svojim vozilom zabio direktno u teretnjak, koji ga je odbacio u kanal pored puta. Prema riječima našeg sagovornika, iza Miškovića su ostali maloljetno dijete i supruga.

Isto veče i u Banjaluci su se dogodile dvije saobraćajne nesreće i to u ulici Manjačkih ustanika u naselju Srpske toplice te u Lazarevu.

U Srpskim toplicama su se sudarili "pežo", kojim je upravljao Đorđe Vasiljević (28) i kombi, za čijim volanom se nalazio Simeun Mihajlović. Tom prilikom lakše povrede je zadobio vozač "pežoa" i Mihajlovićeva kćerka Dajana (20), koja je sjedila sa njim kao suvozač. Poslije nesreće nekoliko časova bio je obustavljen saobraćaj zbog uviđaja.

U banjalučkom naselju Lazarevo u nesreći su učestvovali "golf 2" i "pasat".

Prema izjavama očevidaca, vozač "golfa 2" je, ni kriv ni dužan, izvukao deblji kraj u jurnjavi između "pasata" i "mercedesa", čiji je vozač, navodno, pobjegao sa mjesta nesreće. Prema pričama mještana, "mercedes" i "pasat" su se trkali i, na sreću, nije bilo većih posljedica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana