Портир гасио ватру, дежурна сестра спасавала старце

nezavisne.com
Портир гасио ватру, дежурна сестра спасавала старце

Приједор - Захваљујући портиру и ватрогасцима, угашен је пожар који је букнуо у купатилу у Дому за старија лица Приједор, на трећем спрату, гдје бораве махом непокретни корисници, а које је брзом реакцијом на безбједно извукла дежурна сестра.

Бојан Бецнер, директор Дома за старија лица, рекао је да је до пожара дошло у ноћи између сриједе и четвртка, око 0.30, те потврдио да повријеђених, срећом, није било.

“Реаговао је наш портир, који ради на рецепцији. Два апарата је потрошио и фактички је угасио пожар, а стигли су затим и ватрогасци, који су свој посао такође професионално одрадили. Штета је занемарива, а најважније је што није било повријеђених корисника”, рекао је Бецнер за “Независне”.

Додао је да на том спрату имају око 50 корисника, те да је дежурна сестра извукла оне који су били близу купатила.

Полицији је јуче, 40 минута након поноћи, пријављен овај пожар у Улици Младена Стојановића у Приједору. Поред њих и ватрогасаца на мјесто догађаја изашла је и Хитна помоћ.

Ватрогасци су нам рекли да су након дојаве на терен послали једно ватрогасно возило са шест ватрогасаца.

“Доласком на лице мјеста утврдили смо да је до пожара дошло на трећем спрату, у купатилском дијелу, гдје се купају непокретне особе, које и бораве на том спрату. Брзом интервенцијом спријечено је ширење пожара на остале просторије”, рекао је за “Независне” Небојша Миљуш, командир Територијалне ватрогасне јединице града Приједор.

Он је додао да је у ходницима било дима, али да није било тровања, те да су ватрогасци приступили и вентилацији просторија.

Засад није познато шта је тачно проузроковало овај пожар, али се не искључује да су у питању неисправне електроинсталације. Ипак, коначан суд о томе како је дошло до избијања ватре даће истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана