Породична трагедија у Бихаћу: Потукао се са оцем, па га убио ножем

Породична трагедија у Бихаћу: Потукао се са оцем, па га убио ножем 17.10.2017 10:55 | Невена Бунић

Бихаћ - Алвин Кајтазовић (33) из Бихаћа ухапшен је након што је у породичној кући ножем убио свог оца Сеада Кајтазовића (59) у насељу Рибић у овом граду.

Свађа, због које је пала мртва глава, догодила се у недјељу предвече. Отац и син су се те вечери расправљали и дошло је до туче у којој је дебљи крај извукао отац, који је избоден ножем. Мотиви који су довели до сукоба оца и сина за сада нису познати, а незванично сазнајемо да у тренутку кад се све одиграло, осим њих двојице, у кући није било других особа. 

Полиција је на мјесто догађаја изашла око 19 сати по пријави комшија, који су казали да се из куће Кајтазовића чује галама и вриска. 

- Доласком на мјесто догађаја испред улаза у кућу затекли смо беживотно тијело К. С., док је његов син К. А. затечен са повредама. Он је полицајцима казао да се потукао са својим оцем, те да му је ножем нанио смртоносне повреде - рекла је портпаролка Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Снежана Галић.

Млађи Кајтазовић је ухапшен и саслушан у полицији због убиства оца, док је у кући гдје се догодио злочин под надзором дежурног кантоналног тужиоца обављен увиђај.

Незванично сазнајемо да су отац и син живјели заједно и да је Алвин професор енглеског језика, те да није познат по ранијим кривичним дјелима.

Кобних свађа у којој дјеца дижу руке на своје родитеље, нажалост, све је више. Породична трагедија у којој је кћерка пресудила мајци десила се у јуну ове године у Минђурама код Пала. Тада је ухапшена Фата Кадрић након што је сјекиром убила мајку Халију Кадрић (90) у њиховој кући у том повратничком насељу.

Кћерка је ударила мајку неколико пута у главу, након чега је старица подлегла повредама. Фата је телефоном позвала паљанску полицију и пријавила се због убиства. Према причи комшија, убијена старица је раније ударала кћерку и гађала којекаквим предметима, а Фата је страховала од насилне мајке.

Ранији сукоби

Психолог Александар Милић каже да су убиства у породици често резултат кулминације ранијих сукоба, занемаривања и незадовољства.

- Када неко почини такво дјело, претходи му осјећај одбачености, лишености и неразумијевања. То води ка поремећеним породичним односима и настају сукоби који могу да заврше убиством. Ниво културе и образованости у таквим поремећеним односима не игра велику улогу - казао је Милић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица