Porodična tragedija kod Goražda: Glasovi mu rekli da izbode oca u snu

Nebojša Tomašević
Porodična tragedija kod Goražda: Glasovi mu rekli da izbode oca u snu

Goražde - Muhidin Kodžaga (54) iz Kodžaga Polja kod Goražda nožem je izbo i usmrtio oca Fadila (78) jer su mu, kako je nakon zločina izjavio, “glasovi u glavi rekli da to uradi”.

Zločin je počinjen juče rano ujutro, a osumnjičeni Muhidin je nakon toga otišao kod komšije R. F. i ispričao mu šta je uradio. Komšija je pozvao policiju koja je brzo stigla i uhapsila osumnjičenog. Šta se dešavalo u kući oca i sina nije detaljno poznato jer su njih dvojica bili sami.

Prema nezvaničnim informacijama, Fadil ima povredu na grudima i ruci. Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je između oca i sina prvo došlo do svađe i tuče i da se nesrećni čovjek branio od nasilnika.

Tužilac Bosanskopodrinjskog kantona Mirsad Bilajac kazao je da se zločin desio između ponoći i jedan sat.

- Sin je usmrtio oca tako što ga je nožem ubo u grudi, a nanio mu je i ranu na rukama. Ta povreda na ruci ukazuje na to da se žrtva branila. Osumnjičeni je kazao da su mu neki glasovi rekli “udari ga”, “ošamari ga”, a onda je počinio zločin - kazao je tužilac Bilajac, ne navodeći druge detalje.

Dodao je da će osumnjičeni biti poslat na neuropsihijatrijsko vještačenje kako bi bilo utvrđeno da li je u vrijeme zločina bio uračunljiv.

- Postoje indicije da je osumnjičeni ranije liječen, ali to ćemo provjeriti, kao i sve druge okolnosti. Biće naređena i obdukcija tijela stradalog kako bi bio utvrđen uzrok smrti. Za sada se radi o krivičnom djelu ubistvo - kazao je Bilajac.

Mještani Kodžaga Polja kažu da su otac i sin živjeli sami godinama i da nisu ranije imali velikih sukoba, zbog čega ih je ovaj zločin šokirao. Pojedinci pričaju da su čuli da se Muhidin nekada liječio na psihijatriji od posljedica PTSP-a, ali nisu sigurni u to. Predsjednik mjesne zajednice Vitkovići Bekrija Dževad kazao je da otac i sin nisu do sada imali problema, niti su ih kome pravili.

  • Kodžaga Polje je malo mjesto i tu ima samo nekoliko kuća, u kojima žive stariji. Od Goražda ih dijeli rijeka Drina - kazao je Dževad Bekrija.

Pobijena porodica

Sličan stravičan zločin desio se krajem oktobra 2015. godine u selu Suhače kod Livna, gdje je Ante Niče usmrtio majku Lucu, gluvonijemu snahu Sandru i brata Matka.

Niče je nakon zločina kazao da mu je tokom boravka u mostarskom zatvoru, gdje bio zbog porodičnog nasilja, “viša sila” naredila da kada izađe na slobodu mora ubiti majku, brata i snahu. Niče je osuđen prošle godine i izrečena mu je mjera psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Utvrđeno je da je u vrijeme ubistva bio neuračunljiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana