Porodici maloljetnice slao njene eksplicitne fotografije

Porodici maloljetnice slao njene eksplicitne fotografije 10.11.2017 13:50 | N. B.

Velika Kladuša - M. J. (22) iz Velike Kladuše uhapšen je nakon što je prijetio da će pretući tinejdžerku (17) sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

U policiji su rekli da je osumnjičeni, osim ovog, objavio eksplicitne fotografije bivše djevojke na društvenim mrežama. Ucjenu i prijetnje policiji je prijavila majka maloljetnice B. S. (51). Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni slao prijeteće SMS poruke sestri bivše djevojke.

- U tim porukama je pisao da će polomiti djevojku sa kojom je bio u vezi. Osim toga, kako bi joj napakostio, on je na profilima društvenih mreža njene majke i prijateljica postavio eksplicitne fotografije bivše ljubavi - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da je uhapšeni bio ljut što maloljetnica više nije željela da bude u vezi sa njim.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona rekli su da muškarca terete za krivično djelo neovlašćeno snimanje.

U BiH su sve češći slučajevi kada muškarci prijete djevojkama i ženama da će javno objaviti njihove eksplicitne fotografije ili snimke.

Protiv M. Š. iz Doboja policija je u ponedjeljak podnijela prijavu Okružnom javnom tužilaštvu zbog  ucjenjivanja žene radi seksualnih odnosa. On je od decembra prošle do oktobra ove godine ucjenjivao ženu sa kojom je navodno bio u vezi. Osumnjičeni je oštećenoj poslao više SMS poruka u kojima joj je prijetio da će otkriti sadržaje koji bi škodili njenoj časti i ugledu. Tim porukama želio je da je prinudi na polnu radnju. S ciljem zaštite žrtve nisu htjeli da otkrivaju identitet žene.

Ismet Mulalić (64) iz Bužima, Omer Ćoragić (35) i Sanel Ćatić (31) iz Velike Kladuše uhapšeni su u aprilu ove godine nakon što su od jedne žene pokušali da iznude 12.000 evra. Trojka je početkom aprila putem nepoznatog telefonskog broja slala oštećenoj prijeteće SMS poruke da će njenoj porodici dostaviti neprimjereni video-snimak ako im ona na dogovorenu lokaciju ne donese novac. Žrtva ucjenjivača je slučaj prijavila policiji.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica