Породици малољетнице слао њене експлицитне фотографије

Н. Б.
Породици малољетнице слао њене експлицитне фотографије

Велика Кладуша - М. Ј. (22) из Велике Кладуше ухапшен је након што је пријетио да ће претући тинејџерку (17) са којом је био у љубавној вези.

У полицији су рекли да је осумњичени, осим овог, објавио експлицитне фотографије бивше дјевојке на друштвеним мрежама. Уцјену и пријетње полицији је пријавила мајка малољетнице Б. С. (51). Незванично сазнајемо да је осумњичени слао пријетеће СМС поруке сестри бивше дјевојке.

- У тим порукама је писао да ће поломити дјевојку са којом је био у вези. Осим тога, како би јој напакостио, он је на профилима друштвених мрежа њене мајке и пријатељица поставио експлицитне фотографије бивше љубави - казао је извор близак истрази и додао да је ухапшени био љут што малољетница више није жељела да буде у вези са њим.

У Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона рекли су да мушкарца терете за кривично дјело неовлашћено снимање.

У БиХ су све чешћи случајеви када мушкарци пријете дјевојкама и женама да ће јавно објавити њихове експлицитне фотографије или снимке.

Против М. Ш. из Добоја полиција је у понедјељак поднијела пријаву Окружном јавном тужилаштву због  уцјењивања жене ради сексуалних односа. Он је од децембра прошле до октобра ове године уцјењивао жену са којом је наводно био у вези. Осумњичени је оштећеној послао више СМС порука у којима јој је пријетио да ће открити садржаје који би шкодили њеној части и угледу. Тим порукама желио је да је принуди на полну радњу. С циљем заштите жртве нису хтјели да откривају идентитет жене.

Исмет Мулалић (64) из Бужима, Омер Ћорагић (35) и Санел Ћатић (31) из Велике Кладуше ухапшени су у априлу ове године након што су од једне жене покушали да изнуде 12.000 евра. Тројка је почетком априла путем непознатог телефонског броја слала оштећеној пријетеће СМС поруке да ће њеној породици доставити непримјерени видео-снимак ако им она на договорену локацију не донесе новац. Жртва уцјењивача је случај пријавила полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана